od 22. do 26. svibnja

Pula po šesti put domaćin velikog plesnog spektakla

0
S prvenstva u plesu 2022.
S prvenstva u plesu 2022.

Od 22. do 26. svibnja u Puli će se u Domu sportova Mate Parlov održati 22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu. 

Po šesti put Pula je domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati preko 2.000 plesača iz 30-ak zemalja svijeta.

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 22. svibnja na Trgu kralja Tomislava, gdje je predviđeno okupljanje svih sudionika natjecanja. Svi će oni, uz pratnju puhačkog orkestra, u svečanoj povorci stići do Doma sportova Mate Parlov, gdje će se odžati svečani program dobrodošlice.

 

U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.

Natjecanje započinje 22. svibnja nakon svečanog otvaranja, te će se održavati slijedeća četiri dana, od jutarnjih pa sve do večernjih sati. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno: A, B i C stageu, u 19 disciplina i 6 kategorija. Na natjecanju će suditi 40-ak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja.

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta.

KUD "TASA" plesni studio Art Dance je suorganizator plesne manifestacije, zajedno s međunarodnom plesnom federacijom IDF.

"Zadovoljstvo nam je što smo do sada dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula i Hrvatska će opet imati priliku uživati u petodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji pohodit će naš grad i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi", ističu organizatori i dodaju:

"Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008., 2014., 2018., 2019. i 2022. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetitit i druge krajeve naše zemlje. Želja nam je da kao organizatori opravdamo očekivanja dobrom organizacijom, da kao grad i županija budemo dobri domaćini i da svi oni koji borave imaju želju da se opet vrate u naš grad s pozitivnim iskustvima." (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa