PEGULA DO PEGULE PULSKOG NOGOMETAŠA

Istarski ‘dečko od pet milijuna eura’ ponovno na travnjaku. No, slijedi li mu nova duga pauza?

0
Mauro Perković u jučerašnjem susretu protiv Poleta (foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL)
Mauro Perković u jučerašnjem susretu protiv Poleta (foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL)

Mladi pulski nogometaš Mauro Perković ljetne pripreme s Dinamom nikako neće pamtiti po dobrome. Drugi najskuplji igrač aktualnog državnog prvaka (prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura) početkom kolovoza doživio je tešku ozljedu kada se ustanovilo da se radi o parcijalnim rupturama nekoliko ligamenata koljena i gležnja zbog čega će neko vrijeme morati biti van terena. Predviđalo se da ga sigurno neće biti do kraja polusezone, a crniji scenariji predviđali su i pauziranje do ljeta. No, Perković je ovoga tjedna s momčadi otišao na mini-pripreme u Sveti Martin na Muri gdje djeluje potpuno spreman za nove napore te je tako jučer odigrao prijateljski susret protiv Poleta u kojem je odigrao veliku ulogu pri jedinom pogotku zagrebačke momčadi. No, tom prilikom je nezgodno doskočio na gležanj.

-  Vjerujem da s Perkovićem nije ništa ozbiljno, barem se nadam. Otekao mu je gležanj, ali bol nije pretjerano jaka. Napravit ćemo pretrage i onda ćemo vidjeti radi li se o istegnuću ili mu je otišao ligament. Ostatak ekipe ima tri dana slobodno i onda kreću pripreme za Istru, kazao je nakon tog susreta trener Dinama Nenad Bjelica.

 

Ovako brzi povratak Perkovića, ukoliko se ne radi o ponovnoj težoj ozljedi, bila bi dobra vijest za modru struku s obzirom da su ‘tanki’ na poziciji lijevog bočnog koju je mladi Puljanin često znao igrati u ‘zeleno-žutom’ pa potom i modrom dresu. Naravno, Perković može igrati i na poziciji centralnog braniča koja mu je ionako prirodna.

Dotadašnji Istrin defenzivac u Dinamo je stigao u veljači 2023. godine u transferu vrijednom 2,5 milijuna eura, a nakon duže prilagodbe, prošle se sezone dolaskom Sergeja Jakirovića na modru klupu ustalio na lijevom beku, posebno u Europi.  Njegov status na pripremama nije izgledao bajno, ali 21-godišnji branič veliki je unutarnji kapital koji bi se u narednim mjesecima mogao itekako isplatiti.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa