DALIBOR ŠURAN NAPUSTIO KORMILO POREČKOG JADRANA

‘Kadar je pretanak za ovu ligu’. Ribarić: Vjerujem da će novi trener povesti ekipu do ponedjeljka

0
NOGOMET MU DOŠAO PREKO GLAVE - Dalibor Šuran, sada već bivši trener Jadrana (foto: Milivoj Mijošek)
NOGOMET MU DOŠAO PREKO GLAVE - Dalibor Šuran, sada već bivši trener Jadrana (foto: Milivoj Mijošek)

Iako serije loših rezultata neminovno nose i promjene na klupama klubova, ipak nas je malo iznenadila današnja ostavka trenera porečkog Jadrana Dalibora Šurana. Porečani su u posljednjih šest susreta zabilježili isto toliko poraza, a posljednji u istarskom derbiju jučer na Verudi protiv Uljanika (2:0) očito je prelio ‘čašu strpljenja’ porečkom strategu, koji se odlučio odmoriti od nogometa.

- Još sam u subotu nakon utakmice s Jadranom iz Ploča najavio vodstvu kluba da sam se umorio i da smatram kako ne mogu dati više od ovoga. Kadar je po meni pretanak za ovu ligu i da sam zbog svih loših rezultata koji su se događali jednostavno tako odlučio, rekao nam je Dalibor Šuran sada već bivši trener Jadrana. 

Timing je čudan iz razloga što je poznato kako Porečani već godinama imaju problema s ulaskom u prvenstvo zbog radnih obveza njegovih igrača u turizmu tijekom ljeta te se i dosad nitko nije obazirao na lošije rezultate u startu lige. Jer, ‘bijelo-plavi’ s Velog Jože i prošle su sezone u ovoj fazi natjecanja imali isti broj bodova (dva) kao što je to slučaj u ovom trenutku.

- To je točno, no tada sam čak i na pola prvenstva vjerovao da možemo osigurati opstanak, bez obzira na tadašnja medijska nagađanja o mojoj smjeni. Znao sam da sa tri dobra pojačanja možemo ostvariti zacrtano i to smo ostvarili. Sada je situacija ipak malo drugačija, jer nas je malo i mogu računati na tek dvanaest do trinaest seniora uz još juniore koji realno još nisu spremni za ovaj rang natjecanja, obrazlaže razloge svoje odluke Šuran. 

- Nakon gotovo šest godina koliko sam proveo na klupi prve momčadi, uz još rad s mlađim kategorijama prije toga, došlo je vrijeme da se malo distanciram i da se posvetim drugim stvarima. Jer uz redoviti svakodnevni posao sve ostalo vrijeme je otišlo na nogomet i Jadran. Predsjednik mi je ponudio mogućnost ostanka u klubu, no do Nove godine ću sigurno odmarati od nogometa koliko god to bude moguće. Mislim da sam Jadranu dao mnogo i kao igrač i kao trener te je taj klub jednostavno moj drugi dom, dodaje Šuran.  

 

Taj čin tek je djelomično zatekao i prvog čovjeka porečkog kluba Eduarda Ribarića.

- Kao klub samo možemo biti zahvalni za sve što je dao u ovih skoro šest godina. Jednostavno došlo je do zamora materijala i zasićenja s obje strane, što igrača što njega i ponekad su promjene jednostavno neminovne. O njemu možemo reći samo pozitivno. Dijete je Jadrana i vjerujem da će i dalje u nekom svojstvu ostati u klubu, kaže Ribarić. 

Dosadašnji tijek prvenstva pokazao je kako se dosadašnji kadar ne uspijeva nositi s drugoligaškim izazovima i kako će na zimu trebati posegnuti za nekim promjenama.

- Slažem se da nam je kadar malo pretanak i nažalost sada više ne možemo ništa napraviti. Malo nas je očekivana suradnja s Istrom 1961 koja je izostala iznenadila pa smo morali tražiti rješenja na druge načine, pogotovo što se tiče mlađih igrača. No bez obzira na to mi i dalje razgovaramo s njima i apsolutno se nadam da će se to popraviti na zimu. Ipak su oni nositelj kvalitete nogometa u Istri, a mi smo po mom skromnom mišljenju druga najbolja škola u Istri. Uz to smo već godinama i po rezultatima drugi klub u županiji i to nam je cilj ostati i dalje, dodaje Ribarić. 

Vodstvo Jadrana već se dalo u potragu za novim prvi čovjekom porečke struke, a novo ime moglo bi uskoro biti i objavljeno.

- Na nama je posao da nađemo zamjenu koja može preokrenuti ovakvu situaciju. Sigurno je da ćemo tražiti u istarskom bazenu i nadam se da će novi trener već do ponedjeljka biti s ekipom kako bi se što kvalitetnije pripremili za susret kod kuće s Hrvatskim Dragovoljcem. Već smo uputili neke interne pozive, što nam je prva opcija i očekujemo odgovor te ako se to ne realizira idemo tražiti dalje, kaže predsjednik Jadrana Eduard Ribarić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa