istarska hrana u metropoli

Evo kako je bilo na Istravaganzi u Zagrebu i kolike su bile cijene

0
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Po završetku Asian Street Food Festivala, na zagrebački Strossmayerov trg doselio je Istravaganza food festival. Baš kao što i zvuči, ovaj festival posvećen je istarskoj kuhinji pa se na kućicama, njih pet ili šest, nude jela s tartufima, boškarinom, ombolom i drugim, za Istru specifičnim namirnicama, piše Jutarnji list.

 

"Na Strossmayerovom trgu zaustavili smo se u petak oko 18 sati. Gužva nije bila prevelika, ali oko svake kućice bilo je zainteresiranih, a ispred jedne stvorio se čak i red od tri, četiri osobe. Najprije smo dobro proučili ponudu pa smo tako otkrili kako se ovdje, na visokim stolovima ili travnjaku, može uživati u, primjerice, plati s kravljim, kozjim i ovčjim sirom s tartufima, istarskim pršutom, ombolom i istarskom kobasicom od boškarina s crnim vinom po cijeni od 14,50 eura za 200 grama, u mesnoj plati za 9 eura, sirnoj plati za 8,50 eura i istarskom pršutu za 10 eura (sve tri opcije dolaze na plati u količini od 120 grama) i focacciji za 2 eura. Osim toga, na kućici Mrav burger&beer bara nude se burgeri s ribanim tartufom, kremom od tartufa i čipsom od tartufa, zatim burger s ombolom i istarskim sirom s tartufima, hot dog s majonezom od tartufa, krumpirići s kremom od tartufa i ribanim tartufom te prženi batat s majonezom od tartufa. Cijene jela na Mrav kućici kreću se od 5 do 13 eura", piše Jutarnji.

"Na kućici Aurelia trattoria nude se fuži u umaku od crnog tartufa iz koluta grana Padano sira, gourmet ravioli i istarski tartufi u umaku od kozjeg sira te pljukanci u umaku od šalše istarskih rajčica. Najavljenog jela s boškarinom za vrijeme našeg obilaska nije bilo. Na ovoj kućici cijene se kreću od 6,50 eura do 8,50 eura i upravo smo ovdje zastali te naručili fuže i pljukance. Na narudžbu smo čekali tek 5 minuta, a potom nas je simpatično osoblje pozvalo da pokupimo svoja jela. Već na prvi pogled bilo nam je jasno da su porcije zbilja konkretne te da će nam, budući da nismo bili jako gladni, čak i jedna porcija biti previše, što nije čest slučaj na street food festivalima kod nas", piše Jutarnji.

Više možete čitati na linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa