ZBOG PODRŠKE URAVIĆU

Mauricio Bajerić i Boris Babić izbačeni iz IDS-a!

0
Mauricio Bajerić
Mauricio Bajerić

Nakon što su bez konzultacije sa strankom na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kršana glasali za smjenu predsjednika Vijeća Luciana Mrzlića i izbor SDP-ovca Silvana Uravića za novog predsjednika, Predsjedništvo kršanske podružnice IDS-a iz stranke je 17. svibnja izbacilo Mauricija Bajerića i Borisa Babića, dosadašnje vijećnike IDS-a u kršanskom vijeću, čime je ta stranka, do novih izbora, ostala bez ijednog vijećnika u Kršanu.

 

Na izborima 2021. godine IDS je osvojio dva mandata, prvi na listi bio je Babić, a drugi Bajerić, s time da je Bajerić bio i kandidat za načelnika općine.

Boris Babić već dugo nije na 'istoj liniji' s IDS-om, jer on, za razliku od Bajerića, ni nakon izbora nije podržao Mrzlića, a Bajerić se odmetnuo tek nedavno. Za Mrzlića je na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Kršana glasalo šest vijećnika nezavisne liste aktualnog načelnika Romana Carića, a presudni sedmi glas dobio je od Bajerića. Sada se Bajerić priklonio struji bivšeg načelnika Valdija Runka pa je ovog puta glasao protiv Mrzlića.

Da podsjetimo, na prošloj sjednici Općinskog vijeća Kršana nova većina smijenila je Luciana Mrzlića, a za novog predsjednika Vijeća izabran je SDP-ovac Silvano Uravić. (Nenad Čakić)

Boris Babić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa