PRIJEVREMENI IZBORI

Admira Žakula kandidatkinja za načelnicu Općine Raše

0
Admira Žakula
Admira Žakula

Nakon što su svoje kandidature objavili Miroslav Hudi (SDP) i Leo Knapić (IDS), na prijevremenim izborima za načelnika ili načelnicu Općine Raša, koji će se održati 9. lipnja, svoju kandidaturu istakla je i Admira Žakula, vijećnica HDZ-a u Općinskom vijeću Raše.

Admira je rođena 20. srpnja 1962. godine u Raši i potječe iz radničke obitelji. U Raši živi cijeli život i nikada je, kaže, ne bi mijenjala za nijednu drugu sredinu. Udata je i tu je osnovala svoju obitelj. U Raši je završila osnovnu školu, srednju u Labinu, te dvije godine fakulteta na FIP-u u Rijeci.

 

U dugogodišnjem radnom iskustvu izdvojila je visoko pozicionirane funkcije kao što su direktorica nabave hotelsko turističke tvrtke, član društva i osnivač privatnog domaće-stranog poduzeća, koje je vodila samostalno i odgovorno kao direktor. Nadalje ponosno, kao i uvijek, ističe 18 godina sindikalnog angažmana u hotelsko turističkoj tvrtki kao povjerenik SIKD-a.

„Svako moje radno mjesto u usponu je popraćeno ozbiljnim i odgovornim pristupom, te dodatnim obrazovanjem, sukladno potrebama izvršenja dužnosti. S obzirom na funkciju načelnice koju također gledam kao radno mjesto s potrebitom velikom dozom iskustva, ozbiljnosti i odgovornosti te visokih moralnih načela, izdvojila bih certificirana obrazovanja koja sam primjenjivala do sada u radu i djelovanju, a to su: menadžerske vještine, razvoj kompetencija i učinkovito upravljanje ljudima i organizacijom, strategije uspješnog poslovnog pregovaranja i 'teški' pregovori, transparentnost, odgovornost i lokalni proračun, razvoj strategije i upravljanje izvorima financiranja (EU fondovi), razvoj strategije i upravljanje izvorima financiranja (EU), javna nabava u lokalnoj samoupravi“, naglasila je Žakula i dodala:

„Kao aktivna vijećnica u sastavu Općinskog vijeća Raše u višegodišnjem mandatu, upoznata sam, koliko je to bilo moguće, s radom i djelovanjem dosadašnje načelnice. Do redovnih lokalnih izbora za načelnika/cu ne preostaje mnogo vremena, te se u ovom periodu ni ne mogu učiniti čuda. A čudo je potrebno Općini Raša.

Kao vijećnik manjinske oporbe s mojim stranačkim kolegom, nismo imali niti prostora niti mogućnosti da djelujemo na mnoge radnje koje su većinskim rukama vijećnika IDS-ISU ipak 'prolazila' kao prihvaćanje svega što bi načelnica predlagala“, rekla je Admira Žakula i naglasila kako je dugo razmišljala da li da se kandidira na ove prijevremene izbore.

„Kao što obično biva, meni se uvijek dogodi 'ono nešto' što presudi, a što nažalost mnogi ne uoče. Uglavnom kada nešto pratim, čitam između redova. Ne mogu dozvoliti da našu prelijepu općinu, koja ima velike probleme, vodi netko tko želi nastaviti tamo gdje je stala prethodna općinska vlast. To bi značilo voditi općinu u daljnje nazadovanje i uništavanje pojedinih područja općine koja godinama stagniraju u razvoju. Općina Raša vapi za promjenama, za zdravom životnom sredinom, za budućnošću. To je moja vizija općine Raša, na zadovoljstvo svih njenih stanovnika, bez razlike na mjesto stanovanja ili starosnu dob, bez obzira na status“, kaže nam kandidatkinja za načelnicu Općine Raša.

Svjesna je da, u svakom pogledu, daljnje djelovanje iziskuje mnogo truda, rada te angažmana i kroz mjesne odbore. „Odavno sam na Općinskom vijeću tražila da se formiraju mjesni odbori, kroz referendume i zbor građana za sva vitalna pitanja naše zajednice. Bez komunikacije s građanima nikada se ne mogu postići trajni zadovoljavajući rezultati, niti se mogu znati istinske potrebe pojedinog dijela općine“, ističe Admira Žakula.

„Neće biti lako dosadašnje nerealne projekte i realno postavljanje daljnjih ciljeva za razvoj općine i sprovesti, tu je i već opterećeni Proračun. Svjesna sam da će biti teško, ali kada volite Rašu i želite opće dobro svim njenim stanovnicima na općini, onda ne može biti ni neizvedivo i to naravno u dugoročnom periodu i nakon ovih prijevremenih izbora. I opet ću, kao i uvijek, uputiti apel biračima, izađite na izbore i birajte Čovjeka!“, pozvala je žitelje Općine Raša na izbore, kandidatkinja za načelnicu Admira Žakula. (Eleonora Matković Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa