predstavlja novu zbirku poezije

Marko Pogačar gostuje u Klubu knjižari Giardini 2

0
Marko Pogačar
Marko Pogačar

Klub-knjižara Giardini 2 nastavlja sa svojim programima "Sa(n)jam 30" koje posvećuje velikoj, tridesetoj obljetnici Sajma knjige u Istri, i ovoga puta u goste poziva pjesnika, književnika i esejista Marka Pogačara.

 

Autor će idućeg utorka, 28. svibnja u 20 sati predstaviti svoj bogati književni opus, ponajviše posljednju zbirku pjesama ''Ponoćni glagoli''.

Sedma zbirka Marka Pogačara, jednog od vodećih glasova suvremenog hrvatskog i regionalnog pjesništva, prije svega, iznova apostrofira ranije dokazano zanatsko umijeće. ''Ponoćni glagoli'' potvrđuju s razlogom hvaljeni status autora kao ponajboljeg na ovdašnjoj pjesničkoj pozornici posljednjih desetak i više godina.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Piše poeziju, prozu, esejistiku i književnu kritiku. Bio je urednik u Zarezu i Quorumu, a sada suuređuje portal Kritika-HDP. Autor je nekoliko predložaka za eksperimentalne dokumentarne i animirane filmove. Bio je stipendist brojnih međunarodnih fondacija i rezidencijalnih programa, među kojima: Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Literarische Colloquium Berlin, Internationales Haus der Autoren Graz, Krokodil Beograd, Literaturhaus NÖ, Récollets-Paris, Poeteka Tirana, Landis & Gyr, Lyrik Kabinet i DAAD Berliner Künstlerprogramm. Predsjednik je Goranovog proljeća. Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige su mu prevedene na desetak, a tekstovi na više od trideset jezika.

Ovaj je program pod pokroviteljstvom Zaklade Kultura nova. (IHR).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa