u načelu rade dobrovoljno, ali...

Članovima Zaklade za sport 'primjerena naknada'. Kolika, odlučit će Gradsko vijeće

0

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić izmijenio je odluku o osnivanju Zaklade za sport Grada Pule, i to u dijelu koji se odnosi na naknadu članovima tijela ove zaklade.

 

Izmjenom se, naime, u odluku dodaju novi stavak koji glasi:"Članovi tijela Zaklade imaju pravo na primjerenu naknadu za prisustvovanje sjednicama Upravnog odbora Zaklade, ali najviše za 4 (četiri) sjednice godišnje. O iznosu naknade Gradsko vijeće donijet će posebnu odluku.“

U obrazloženju se navodi da je člankom 6. stavkom 4. Odluke o osnivanju Zaklade za sport Grada Pule propisano je da je rad u tijelima Zaklade u pravilu počastan i dobrovoljan, a da članovi tijela moraju poslove Zaklade voditi pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika. Člankom 35. stavkom 4. Zakona o zakladama propisano je da je rad u tijelima zaklade u pravilu počastan i dobrovoljan kao i da članovi tijela zaklade imaju pravo na primjerenu naknadu za svoj rad koji obavljaju u tijelima zaklade, ali samo iz prihoda zaklade, u skladu s aktom o osnivanju ili statutom te ako je to moguće s obzirom na prihode zaklade.Predlaže se da Gradsko vijeće donese posebnu odluku kojom će utvrditi iznos naknade s obzirom da iznos navedene naknade ovisi o financijskim sredstvima osiguranim u proračunu Grada Pule koji, sukladno osnovnoj Odluci o osnivanju Zaklade, čine prihod Zaklade. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa