show 'od velike koristi za grad'

Gradonačelnik dodijelio Anji Stehlik Moretti 2.000 eura za modnu reviju

0
Anja Stehlik (Foto: Facebook)
Anja Stehlik (Foto: Facebook)

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić dodijelio je iz gradskog proračuna 2.000 eura modnoj dizajnerici Anji Stehlik Moretti za organiziranje modne revije „Stehlik fashion show“ koja će se održati 7. srpnja kod Slavoluka Sergijevaca.

 

U obrazloženju se navodi da je Anja Stehlik Moretti, vlasnica obrta za proizvodnju modne odjeće Srtehlik dizajn, podnijela zahtjev za dodjelu sredstava iz gradskog proračuna za spomenutu modnu reviju koja slavi 10. godišnjicu. 

"Tim povodom prvi put se planira događaj organizirati u samom centru grada ispred Slavoluka Sergijevaca. Dizajnerica Anja Moretti organizacijom modne revije potiče lokalnu proizvodnju te medijski promovira svoj brend, ali i grad Pulu kako bi stvorila modni brend Made in Pula. S obzirom na već poznatu manifestaciju, očekuje se i velik broj posjetitelja, stvara se dodatna ponuda za vrijeme turističke sezone, posebice zbog ovogodišnjeg bogatijeg programa. Događaj je planiran u večernjim satima uz glazbeni nastup poznate pjevačice te nastupom brojnih pulskih sportaša, glumaca, plesača i influencera", navodi se u obrazloženju.

Također se ističe da je ovogodišnja posebnost suradnja s Visualia festivalom u sklopu kojeg će se predstaviti 3D mapping na haljinama, a bit će tu i video zid koji će prikazivati ljepote Pule i Istre kroz modne editorijale.

"Cjelokupni događaj popraćen je u nacionalnim medijima. Stehlik Fashion Show je zbog svega navedenog od velike koristi za grad Pulu, od kulturne promocije i ekonomske aktivnosti, poticanja kreativnosti te turističke privlačnosti, čime doprinosi raznolikom i prosperitetnom društvenom i gospodarskom okruženju grada. Budući da su proračunom Grada Pule za 2024. godinu predviđena sredstva za subvencije trgovačkim društvima izvan javnog sektora, u sklopu kojih su planirana sredstva za navedenu namjenu, predlaže se donošenje ove odluke", stoji u obrazloženju.

Gradonačelnik je, osim toga, donirao 300 eura iz gradskog proračuna na račun splitske tvrtke Fleche, za prijelom i dizajn knjige 'Rani razvoj djeteta' autorice Brune Bajić. U obrazloženju se navodi da je Bajić magistrica umjetnosti i animacije iz Splita, autorica brojnih filmova ('Modri kavez', 'Hrvatska rapsodija: Maksim Mrvica', 'Zaustavi me ako možeš') te knjige 'Rani razvoj djeteta' "koju je pisala u periodu trudnoće pa do treće godine života svoga sina, kojeg je rodila u 37. godini života".

Prve tri godine formativne su godine djeteta a majka ostaje sama sa svim pitanjima te vlastitim i društvenim očekivanjima. Temu želi osvijestiti panel raspravama i tečajevima, stoga je u izradi knjiga 'Rani razvoj djeteta', navodi se u obrazloženju, iz kojeg nije vidljivo jesu li i na koji način Bajić i njeno djelo vezani uz grad Pulu i njene građane, odnosno kakve koristi oni imaju od djela splitske autorice. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa