stižu mnoge novosti

Zoričić upravo objavio veliku vijest vezanu za Rojc (foto)

0

"Osigurali smo 10 milijuna eura za uređenje Rojca", upravo je objavio gradonačelnik Filip Zoričić na društvenim mrežama.

Priložio je i fotografije na kojima se vidi kako bi Rojc, odnosno prvenstveno njegov okoliš, ubuduće trebao izgledati.

"Društveni centar Rojc jedinstveno je mjesto u Hrvatskoj koje okuplja udruge i potiče njihov razvoj. Radi se o svojevrsnom "gradu civilnog sektora". Ne postoji takvo mjesto gdje surađuje više od 106 najraznovrsnijih korisnika koji objedinjuju i prezentiraju zajednički program.

To je mjesto u kojemu danas "žive" i rade udruge civilnog društva iz djelatnosti kulture, sporta, psihosocijalne skrbi i zdravstva, djece i mladih, skrbi o osobama s posebnim potrebama, zaštite okoliša, tehničke kulture, nacionalnih manjina i ostalih djelatnosti sudjelujući u mnogim aktivnostima i programima.

Ove raznovrsne udruge uspješan su primjer suradnje između gradske vlasti i organizacija civilnog društva. Građani iz cijele regije, a i šire, okupljaju se u Rojcu. Trenutno je Rojc zapušteno i nedovoljno iskorišteno područje te postoji velika potreba za njegovim remake-om (obnovom).

Uredit ćemo parkiralište, ozeleniti kroz novi park, kišne vrtove, park za pse, skate park i pump track, dječji kutak, urediti sportski dio i štošta drugo.

Projekt će se provesti sredstvima iz proračuna Grada Pule te ITU mehanizma.

Početak realizacije projekta očekuje se krajem 2024., a trajanje projekta je do 36 mjeseci.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 10.000.000 eura, od čega 85 posto ide preko ITU-a, a 15 posto Grada", napisao je Zoričić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa