jutarnji nahvalio poznati lokal

U središtu Pule odnedavno se može kušati prvi brunch u gradu

0
Foto: Instagram/Gagliardo
Foto: Instagram/Gagliardo

U samom srcu Pule, odmah kraj poznatih Zlatnih vrata nalazi se Gagliardo by Boccaporta, istarski street food, koji je pravo je osvježenje za gastronomsku scenu grada, koji godišnje posjeti gotovo pola milijuna turista. O Gagliardovoj priči koja na moderan način donosi istarska jela u centru grada već smo pisali, a ovoga puta imali smo priliku kušati brunch koji su nedavno stavili u redovnu ponudu. Osunčana terasa počela se puniti već pola sata nakon otvaranja lokala, piše Jutarnji.

 

Brunch se u Gagliardu poslužuje svaki dan od 8 do 12 sati (nedjeljom ne rade), i trenutno je to jedino mjesto u centru Pule koje nudi bilo kakvu vrstu doručka, a posebice bruncha. Turistička destinacija poput Pule svakako kasni s time, jer ni turisti ni lokalci nemaju mjesto gdje mogu doći i konkretno pojesti sve popularniji brunch. Ponuda je vrlo jednostavna, ali nude ponešto za svakoga.

Osim klasične fritaje u koju možete birati hoćete li dodati povrće, pršut, pancetu ili sir, u ponudi imaju i istarsku fritaju - nadjevenu tartufima, pršutom i rukolom. Osim za dosta jednostavne fritaje, možete se odlučiti i za vrlo zasitna jaja Benedikt, ali u tri varijante - klasična varijanta sa šunkom, istarska varijanta s ombolom, ili riblja varijanta s lososom i avokadom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa