prvi put, pa u sridu...

Pogledajte kako je bilo na Guštima merkata u Poreču (foto)

0

Danas je s velikim uspjehom održana prva manifestacija Gušti merkata, koja će postati tradicionalno događanje svakog trećeg petka na porečkoj tržnici.

 

Ova jedinstvena gastro-glazbena manifestacija privukla je mnogobrojne građane koji su uživali u izvanrednim delicijama i vrhunskoj atmosferi.

Učenici i profesori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč su sa entuzijazmom pripremali pljukance sa šparogama, demonstrirajući svoje kulinarske vještine i tako uveli građane u lokalnu gastronomiju. Uz ukusne pljukance, posjetitelji su imali prilike kušati vrhunska vina Brčić i Terzolo, koja su dodatno obogatila gastronomski doživljaj.

Guštima merkata želi se spojiti lokalna kuhinja i glazba te promovirati i oživjeti porečku tržnicu, stvoriti platformu za lokalne OPG-ovce, ribare i poljoprivrednike, gdje mogu dodatno promovirati svoje proizvoda koje svakodnevno nude na našoj tržnici.

„Izuzetno sam ponosan na našu tržnicu i sve sudionike koji su svojim trudom i kreativnošću omogućili održavanje Gušta merkata. Ovakve manifestacije ne samo da promoviraju našu bogatu gastronomsku baštinu i jačaju zajedništvo među građanima, već značajno doprinose turističkoj ponudi našeg grada i pomažu lokalnim poljoprivrednicima, ribarima i obrtnicima da predstave svoje proizvode široj publici. Zahvaljujem se učenicima Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč i njihovim mentorima na  trudu i entuzijazmu u pripremi pljukanci sa šparogama koji su bili odlični. Veselim se budućim događanjima i pozivam sve građane da nam se pridruže u proslavi naše tradicije“  - kazao je gradonačelnik Loris Peršurić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa