monodrama 'visibaba'

Lana Barić gostuje u pulskom kazalištu

0

Istarsko narodno kazalište najavljuje gostovanje monodrame “Visibaba” u produkciji Teatra &TD, koja će se održati u četvrtak, 24. listopada 2024., s početkom u 20 sati. Ova autorska predstava donosi priču o osamljenoj ženi u četrdesetima, a izvodi ju prvakinja drame HNK Zagreb Lana Barić.

 

Monodrama “Visibaba”, koju je režirala Sanja Milardović, istražuje teme usamljenosti, neprihvaćenosti i unutarnje borbe za pronalazak vlastite hrabrosti. Visibaba, lik žene koja čeka liječnički pregled, suočena s mogućnošću teške dijagnoze, na duhovit i osobit način preispituje ključne trenutke svog života. Od povučenog djetinjstva, kroz izolaciju od društva, sve do trenutka kad osjeća da je njen život na prekretnici, Visibaba u sebi pronalazi novu snagu.

“Lana i ja krenule smo u ovaj projekt želeći progovoriti o usamljenosti i želji za prihvaćanjem, temama koje su danas sveprisutne i bolne za mnoge ljude. Visibaba je simbol hrabrosti da se, makar u kasnijim godinama, odlučimo izboriti za sebe”, kaže Milardović.

Dramaturgiju potpisuje Nikolina Rafaj, scenografiju Andrea Lipej, oblikovateljica svjetla je Dina Marijanović, autor glazbe je Matej Merlić, a oblikovatelj zvuka Miroslav Piškulić.

Nakon predstave publika će imati priliku razgovarati s autorima projekta.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa