europski izbori

Flegova lista krenula u kampanju vrlo zanimljivim plakatima

0
Flego i predstanici manjina (foto: Milivoj Mijošek)
Flego i predstanici manjina (foto: Milivoj Mijošek)

Lista Valtera Flega za Europski parlament, što je lista broj 9 na kojoj je Flego broj 1, krenula je uz kampanju prilično neobičnim plakatima.

Na njima piše, na primjer, "U našoj ekipi nema mjesta za šmrkavce i herojske zečeve". Jasna je to poruka kojom se želi napraviti odmak od vodećih hrvatskih političara, starog novog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, koji su se častili upravo ovakvim nazivima.

"Osnovna nam je ideja da privučemo pozornost na jednu pristojnu, fair play listu koja zna igrati argumentirano i civilizirano, i to u grubim uvjetima političke borbe kakva vlada u Hrvatskoj. Želimo se razlikovati od kampanje koja je nažalost dominirala na izborima za Sabor", kaže Flego.

 

Dodaje da su oni tim, kako je rekao, "normalnih, pristojnih ljudi":

"To je nešto što će obilježiti našu kampanju ova tri tjedna. Naravno, mi smo i ljudi koji poštuju nacionalne zajednice. Podsjetit ću vas da sam jučer i danas dobio podršku svih nacionalnih zajednica koje djeluju u našoj županiji. Dakle, ovaj tim je otvoren za multikulturalnost, otvoren je za nacionalne zajednice, uključiv je, i to je bila osnovna ideja ovih plakata i ove kampanje", kaže Flego i zaključuje:

"Može se i drukčije od različitih vrijeđanja, omalovažavanja, ekstremizma, i mi smo odgovor na to." (IHR

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa