Grad Pula uveo "red"

Kupili redarima skutere, oni ih ne koriste

0
Komunalna palača, sjedište Grada Pule (Foto: Milivoj Mijošek)
Komunalna palača, sjedište Grada Pule (Foto: Milivoj Mijošek)

Iako javnost o tome nije bila informirana, jer na mrežnim stranicama ne možemo naći nikakvu informaciju, komunalno-prometni redari Grada Pule dobili su prije dvije godine električne skutere. Tri komada. Ipak, kako nam kažu dobro obavješteni izvori, ti se skuteri gotovo i ne koriste. Odnosno, uglavnom ih koristi samo jedan redar od njih sedam, koliko ih je trenutno zaposleno u gradskoj upravi. Izvori nam tvrde da neki redari jednostavno odbijaju koristiti skutere iz sigurnosnih razloga, neki jer nisu nikada vozili skuter, a neki jer nemaju potrebnu vozačku dozvolu.

 

Zato smo gradske službe upitali da nas informiraju koliko skutera posjeduje Grad Pula za potrebe komunalnog redarstva, kada su kupljeni, koliko su koštali, za koje se točno potrebe koriste, te koji je razlog što se oni, prema našim informacijama, slabo koriste.

"Odsjeku za zaštitu i redarstvo nabavljena su tri električna skutera u 2022. godini. Skuteri se koriste za potrebe posla, aktivnosti i zadataka Odsjeka za zaštitu i redarstvo te se koriste sukladno potrebama na dnevnoj bazi", kažu nam iz gradskog Odsjeka za informiranje i dodaju da je za nabavku skutera utrošeno 19.175,39 eura s PDV-om. Više informacija, nažalost, nismo uspjeli dobiti. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa