Nagrade Novosadskog sajma istarskim proizvođačima pića

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U sklopu priprema za nastup na 80. međunarodnom sajmu poljoprivrede koji će se održati u Novom Sadu (18.-24. svibnja), HGK-ŽK Pula animirala je istarske proizvođače za sudjelovanje u ocjenjivanju kvalitete u više kategorija. Ocjenjivanje je završeno u nekoliko kategorija.

Velikom zlatnom medaljom, u kategoriji jaka alkoholna pića, nagrađen je Ovo liker kojeg proizvodi Darna d.o.o. Rovinj. Nagrađeni Ovo liker, originalan je i jedinstven proizvod u Hrvatskoj sa tradicijom proizvodnje duljom od 80 godina. Gusti liker, aromatičnog mirisa, pripremljen od punovrijednih namirnica (svježih žumanjaka, svježeg mlijeka i šećera), sadrži 18% alkohola. Darnini proizvodi od osnivanja 1925. godine temelje se na originalnim i izvornim recepturama, sirovinama i prirodnim pripravcima za proizvodnju finalnih proizvoda. Ovo liker kao i Pelinkovac i Chocolate Cockatail nositelji su oznake kvalitete „Hrvatska kvaliteta“.

Novosadskom sajmu uzorke je dostavio i OPG Libero Sinković iz Momjana, a nagrađen je u kategoriji jaka alkoholna pića u zanatskom tipu proizvodnje sa dvije srebrne medalje. Nagrađena pića su Medovača – liker od meda (28% alkohola) i Biska - gorki liker (32% alkohola) proizvedeni 2012. godine.

                                                              

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa