PULJANI OVOGA VIKENDA KREĆU U LOV NA PRVI OVOSEZONSKI NASLOV

Alvaro Martinez: 'Znamo tko smo i cilj je naravno dovesti u Pulu pokoji trofej'

0
ZADOVOLJAN ODRAĐENIM PRIPREMAMA - Alvaro Martinez Castillo (foto: Milivoj Mijošek)
ZADOVOLJAN ODRAĐENIM PRIPREMAMA - Alvaro Martinez Castillo (foto: Milivoj Mijošek)

Idućeg vikenda po nove trofeje kreću malonogometaši Stanoinvest Futsal Pule. Završnicom Superkupa u Zagrebu, gdje ih je ždrijeb u nedjeljnom polufinalu namjerio na aktualnog državnog prvaka Dinama kreće ovogodišnji lov na trofeje, na koje su nas Puljani u prošlim sezonama već navikli. Nakon naslova u Kupu, Puljani su zaustavljeni u polufinalnoj seriji prvenstva, upravo od Dinama no polufinale Superkupa igra se na samo jednu utakmicu i tu je sve moguće.

- Znamo tko smo i da je dugačak put pred nama, no naravno da je i ove sezone cilj pokušati ostvariti što bolje rezultate i naravno dovesti u Pulu pokoji trofej. Vjerujem da to možemo ostvariti već na početku u Superkupu, kaže trener Stanoinvest Futsal Pule Alvaro Martinez Castillo, uoči putovanja u Zagreb ovoga vikenda.

 

U nešto više od mjesec dana priprema španjolski je stručnjak pokušao što bolje uštimati pulski sastav, jer nakon Superkupa nadolazećeg vikenda kreće i prvenstvo u kojem Puljani u prvom kolu na svom parketu dočekuju novaka u ligi, momčad Rijeke u prvom istarsko-kvarnerskom derbiju.

- BIla je ovo nešto drugačija predsezona od uobičajenih s obzirom da smo imali Svjetsko prvenstvo gdje su nastupila tri naša igrača, pa smo momčad u ovom pripremnom periodu morali popunjavati juniorima. No, bez obzira na to mislim da smo odradili dobar posao. Pokušali smo naći različite protivnike kako bismo se prilagodili različitim situacijama i zadovoljan sam učinjenim. Uvijek može bolje, jer ima tu tu još stvari koje treba unaprijediti, no mislim da smo spremni za Superkup, kaže trener Alvaro Martinez.

Posljednje provjerne utakmice Puljani su odigrali ovoga vikenda, kada je u Padovi svladan tamošnji talijanski prvoligaš Petrarca (2:5), dok su u nedjelju na svom parketu upisali poraz od zagrebačke Uspinjače Gimka (1:2).

- S ove dvije jake provjere htjeli smo ‘imitirati’ Superkup gdje ćemo imati dvije jake utakmice u dva dana. U Padovi smo imali jak susret protiv renomiranog talijanskog prvoligaša, kojeg smo odigrali s devet igrača, dok je protiv Uspinjače bilo nešto lakše, iako u ovom susretu nismo uspjeli pronaći svoju igru. Ne znam je li to zbog ‘teških nogu’, ali u takvim situacijama moramo biti brži i pametniji. No mislim da smo i tu nešto mogli naučiti. Treba to analizirati i naravno napredovati, kaže Martinez.

Foto: Milivoj Mijošek

Ovoga ljeta bilo je vrlo prometno u pulskoj svlačionici. Promijenjena su oba vratara pa su tako Roberta Gozija i ozlijeđenog Florijana Cindrića zamijenili brazilski vratar Kelwin Alexander Schmitt i Danijel Starčić. Na bekovskim poziciji dovedeni su venezuelanski reprezentativac Jason Garcia i brzonogi brazilac Wendell Pereira dos Santos te francuski reprezentativac i najbolji igrač tamošnje lige prošle sezone, Steve Bendali. Nakon tri godine studiranja, u svoj klub i grad vratio se Bepo Paus. Jesu li time Puljani bolji nego lani?

- Natjecanje će to pokazati. Vjerujem da smo pogodili dovođenje igrača na pozicijama koje su nam najviše trebale, a to su bekovi i vratar. Mislim da imamo kompaktan tim, za koji vjerujem da će, kako prvenstvo bude odmicalo, pokazati svoje kvalitete, ali smatram da ćemo biti konkurentni sa ostalim protivnicima. Trebati će nam vremena, iako smo svjesni kako prvenstvo odmiče te treba odmah početi skupljati i bodove, dodaje pulski trener.

Tijekom završetka ovog pripremnog razdoblja Martinez nije mogao računati na Danijela Moravca i Jasona Garciju, koji su izostali zbog ozljeda te Stevea Bendalija, koji je bio na Svjetskom prvenstvu do posljednjeg dana i s reprezentacijom Francuske na kraju osvojio četvrto mjesto. Upitno je stoga može li trener računati na njih na utakmicama Superkupa.

- Pa dečki će najvjerojatnije igrati. Jason se dobro oporavlja od ozljede i nismo htjeli ništa riskirati te vjerujem da će nam pomoći narednog vikenda, kao i Danijel za kojeg vjerujem da će također biti spreman, dok je Bendali u natjecateljskom ritmu i tu nam sigurno može biti od velike pomoći, dodaje Martinez.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa