DANAS ISTARSKI DERBI ULJANIKA I POREČKOG JADRANA

Sergej Banović: Najneugodnije i najnezgodnije utakmice su upravo lokalni derbiji

0
Sergej Banović (foto: NK Uljanik Pula)
Sergej Banović (foto: NK Uljanik Pula)

Istarskim drugoligaškim derbijem između Uljanika i Jadrana iz Poreča na Verudi danas u 15.30 sati započinje 8. kolo Druge nogometne lige. Dvije istarske momčadi se u posljednje vrijeme baš ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima te ovaj susret svakako vide kao priliku za osvajanje bodova.

U porečkim redovima optimistično gledaju na susret, nakon što više od mjesec dana nisu osvojili ni boda. Svjesni su da će biti teško, ali i neizvjesno s obzirom da se ove dvije momčadi jako dobro poznaju.

 

I u redovima vjeruju kako bi ovo mogla biti dobra srijeda za njihove prvotimce, u susretu u kojem će pokušati isprati gorak okus također negativne serije koju imaju u posljednje vrijeme.

- Realno, imali smo vrlo malo vremena za detaljne pripreme. Mi se međusobno dobro poznajemo – znamo njih, oni znaju nas. Nema puno nepoznanica. Najneugodnije i najnezgodnije utakmice su upravo lokalni derbiji, gdje prvi može izgubiti od posljednjeg, tako da je vrlo teško prognozirati ishod. Ipak, mogu reći da smo spremni i motivirani. U posljednje dvije utakmice ovdje smo nesretno i nespretno izgubili bodove u zadnjim minutama. Nadam se da ćemo ovu utakmicu uspjeti zaključiti u našu korist i osvojiti sva tri boda. Što se tiče igrača, nakon vrlo teškog gostovanja i lošeg terena u Trnju, posljednja tri dana provode u fazi oporavka i regeneracije za utakmicu, tako da je teško očekivati bilo kakve taktičke pripreme u ova dva dana, rekao je uoči susreta trener Uljanika Sergej Banović.

Susret na Verudi sudi Antonio Melnjak (Rijeka) s pomoćnicima Lukom Sušnjem (Ogulin) i Danijelom Tonkovićem (Otočac).

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa