U Šijanskoj šumi obilježen Dan planeta Zemlje

0
U Šijanskoj šumi obilježavao se Dan planeta Zemlje
U Šijanskoj šumi obilježavao se Dan planeta Zemlje

Obilježavanje Dana planeta Zemlje, 22. travnja započelo je u 15 sati na centralnoj livadi Šijanske šume s članovima Zajednice tehničke kulture i njihovom prezentacijom raketnog modelarstva. Dečki su sami izradili rakete i lansirali ih u zrak na oduševljenje posjetitelja koji su se našli na livadi.

I ove nedjelje organizirano je druženje s vrijednim Birikininim animatorima upoznavajući kroz zanimljivu  igru tri važna zemaljska elementa koja nas okružuju: vodu, zrak i zemlju.

Ekološko osvješćivanje djece i odraslih postignuto je kroz kreativnu radionicu uz bogate i bajkovite kostime samih animatora, a time su mali sudionici upoznali važnost očuvanja prirode i okoliša. Svi zajedno su odali počast našem planetu i simbolično poduzeli akciju kako bi ga zaštitili.

Za kraj druženja u sklopu projekta „Proljeće u Šijanskoj šumi“ Astronomsko društvo “Istra“ Pula - zvjezdarnica Monte Zaro počastilo nas je sa promatranjem Sunca i upozorilo na opasnosti od direktnog gledanja u njega, te demonstriralo sigurnih opažanja Sunca i njegovih pomračina. Veliki broj šetača iznenađeno se približavao teleskopu sa željom da bi što bolje promotrili sunce i „njegove pjege“. Mladi članovi astro društva svakog znatiželjnika su educirali kako se služiti teleskopom i što promatrati u datom trenutku.

Zbog loše vidljivosti tj. pomicanja oblaka, članovi Astronomskog društva „Istra“ obećali su nam ponovno druženje u Šijanskoj šumi kad bude bolja vidljivost.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa