Miletić: Učinjeno u proteklom mandatu motiviralo me za ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Pule

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Gradonačelnik Pule Boris Miletić predstavio je 23. travnja izvješće o radu za mandatno razdoblje 2009. - 2013. godine.

„Puno toga smo pokrenuli, još više toga dovršili, a sve što smo započeli, započeli smo sa željom da našima mlađima u naslijeđe ostavimo bolje i ljepše mjesto za život“, kazao je Miletić.

Boris Miletić osvrnuo se na izborna obećanja dana građanima Pule uoči lokalnih izbora 2009. godine te na ono što je i ostvareno.

„Kao prvo, obećali smo Pulu vratiti moru uređenjem rive, obećali smo zaobilaznicu na četiri trake i više parkirnih mjesta, izgradnju kanalizacije za čisti pulski zaljev, dva nova dječja vrtića i jednu novu školu te seriju kulturnih projekata za Pulu koja živi.

Mislim da smo svi ponosni na OŠ na Velom Vrhu, jednu od najljepših i najmodernijih u Hrvatskoj, ali to nije sve što smo napravili jer smo, također, dogradili OŠ u Šijani i na Verudi, a na Monte Zaru smo uredili sportsku dvoranu, rekao je gradonačelnik“, rekao je.

Kao što je i obećano, izgrađena su i dva dječja vrtića, u Šijani i na Velom Vrhu, a projektom „e-Vrtići“ omogućen je lakši upis u gradske vrtiće, bez listi čekanja.

„Rekli smo da želimo graditi grad na znanju i doista sam sretan što danas mogu reći da se gradi studentski kampus i da imamo pulsko Sveučilište kojeg nije bilo lako izboriti, istaknuo je Boris Miletić dodavši kako je ulagano i u sportsku infrastrukturu pa je Pula dobila i Gradski Stadion „Aldo Drosina“, podsjetio je Miletić.

S ciljem poboljšanja prometa u gradu, izgrađeni su montažni kružni tokovi koji su poboljšali protočnost prometa, izgrađena je „nova pulska zaobilaznica“ (Peličeti-Pomer), izgrađen je prvi kilometar pulske zaobilaznice s četiri trake, uređeno je više od 1000 novih parkirnih mjesta te je obnovljena infrastruktura brojnih pulskih ulica.

Do sada je izgrađeno i 90% kanalizacijske mreže potrebne za zaštitu voda pulskog zaljeva, smanjeno je zagađenje pulskog zaljeva za više od 60%, pribavljene su dozvole i ugovoreni radovi koji će omogućiti dovršetak izgradnje kanalizacije za čisti pulski zaljev početkom 2014. godine.

„Kako bi Pulu vratili moru, sanirali smo carinski gat, izgradili više od 20 metara nove obale u pulskom zaljevu, a početkom 2014. završavamo izgradnju kanalizacijske mreže što je osnovni preduvjet za uređenje rive“, pojasnio je Boris Miletić.

Na području kulture u posljednjih četiri godina u Puli je održano više od 1600 različitih kulturnih i zabavnih manifestacija koji su pridonijeli dodatnoj turističkoj promociji grada. U 2012. godini ostvaren je i rekordan broj turista i noćenja.

Kako je na kraju istaknuo gradonačelnik Miletić, sve učinjeno u proteklom mandatnom razdoblju daje mu snage da se kandidira i za treći mandat gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa