Uspješnom akcijom VK Medulin priskrbljen novi regatni brod

0
Veslača grupa
Veslača grupa

Uz pomoć Općine Medulin i Sportske zajednice Općine Medulin kao generalnih Pokrovitelja, pokrenuta je akcija „Jedan euro za pariče“ kako bi se omogućila nabavka novog regatnog broda dvojca na pariće.

Tako je početkom travnja ove godine „doplovio“ je novi regatni brod u Vk Medulin. Proizvođač ovog vrhunskog broda je Fillipi (Italija). Brod je izrađen od karbona, 10 m širine i 27 kilograma težine. Za razliku od školskih brodova kojih služe prvenstveno učenju početnih veslačkih vještina, za nastup na regatama nužan je brod koji će biti „lagan“ i „plovan“, a brz onoliko koliko je kvalitetna posada.

Ukupni trošak broda iznosi 108 000, 00 kn. Akcijom je trenutno prikupljeno 76 000,00 kn od čega je Općina Medulin donirala 50 000 kn. Tijek akcije i popis donatora dostupan je na portalu www.vk-medulin.hr.

Naime, nakon punih 14 godina od osnutka, kao rezultat predanog rada Veslački klub (Vk) Medulin ponosi se brojnim medaljama, peharima i osvojenim prvenstvima. Osvajanjem šest medalja (tri zlatne, jedne srebrne i dvije brončane) na 22. Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom u rujnu 2012. godine, u svrhu daljnjeg napretka i osvajanja budućih medalja ukazala se potreba za nabavkom novog regatnog broda.

Iako se VK Medulin financira putem proračunskih sredstava Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, čime je omogućeno temeljno funkcioniranje kluba i odlazak na regate, nabavka novog regatnog čamca gotovo da je nemoguća misija bez dodatne pomoći sponzora, donatora, roditelja i onih koji bi na razne načine doprinijeli razvoju kluba i njegovih članova. Medulin zahvaljuje svim donatorima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa