IDS ostaje u Kukuriku koaliciji: Do Uskrsa će predložiti novog ministra turizma

0
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a
Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a

Suprotno najavama koje su uslijedile nakon ostavke ministra Veljka Ostojića, IDS neće napustiti Kukuriku koaliciju. Odlučilo je to Predsjedništvo IDS-a na današnjoj izvanrednoj sjednici o čemu je novinare izvijestio predsjednik stranke, Ivan Jakovčić.

„Jutros me nazvao ministar Veljko Ostojić i najavio mi da će dati ostavku na mjesto ministra turizma jer ne želi da medijska hajka koja se vodi protiv njega šteti IDS-u, Istri i regiji iz koje dolazi. Naročito je to odlučio zbog činjenice da mnogi to povezuju s lokalnim i regionalnim izborima. Napad na njega se povezuje s predstojećim izborima“, rekao je Jakovčić.

Tom prilikom Jakovčić se zahvalio Ostojiću na svemu sjajnom što je učinio u Vladi RH. „Mnogi su ga proglašavali najboljim ministrom u Milanovićevoj Vladi. Pokazao se kao čovjek koji je definitivno u ovom trenutku najbolji stručnjak za turizam u Hrvatskoj“, naglasio je.

Smatra kako je ostavka čin kojom je Ostojić pokazao hrabrost, odgovornost i principijelnost u politici. „Toga u Hrvatskoj politici nedostaje. Ponosan sam što imam prijatelja koji je pokazao koliko mu je stalo do onoga što su njegovi ideali, a ne onoga što je ministarska fotelja“, dodao je Jakovčić.

Ponuda koju je premijer Milanović poslao IDS-u, da predloži novo ime za ministra turizma, novog kandidata, IDS prihvaća. „IDS želi graditi, ne želi rušiti. Zemlja je u iznimno teškom stanju i svako razbijanje ove koalicije sigurno nije ono što građani očekuju. Građani očekuju odgovorno upravljanje ovom državom, a IDS je jedna od onih stranaka koja sigurno želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojem nivou“, izjavio je i kazao kako destabilizacija zemlje sigurno nije ono što je politika IDS-a.

Interes medija za Jakovčićevu izjavu je bio velik
Interes medija za Jakovčićevu izjavu je bio velik

Naglasio je kako su u koaliciji promjene neophodne. „Ovo je prilika i za ozbiljan razgovor o rekonstrukciji Vlade jer iz nje izlazi najbolje ocijenjen ministar Milanovićeve Vlade. Građani su puno očekivali od nas. Puno toga smo ostvarili. No, stavimo ruku na srce, Plan 21 više nije plan, on više ne postoji. Definitivno je potreban novi dokument za budućnost zemlje, novi program Vlade za budućnost zemlje i zato u ovom trenutku jasno kažem da IDS želi participirati u vlasti na način da u ovoj zemlji učinimo pozitivne promjene“, pojasnio je Jakovčić.

Smatra kako vlast mora komunicirati sa sindikatima, s poduzetnicima i svim onim interesnim skupinama i nevladinim udrugama koje postoje u Hrvatskoj i dodao kako ne mogu ostati sami kao vlast jer neće promijeniti trendove. „Ova zemlja treba nove trendove jer velika većina građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru, no to sigurno nije slučaj kada je u pitanju područje turizma“, istaknuo je.

Mišljenja je kako je ovo prilika za moguću rekonstrukciju u Vladi, ali da svakako valja razgovarati o tome kako promijeniti trendove u našoj zemlji.   

„IDS očekuje poziv premijera Milanovića na razgovor o budućnosti koalicije. Mi iz koalicije, suprotno očekivanjima, ne istupamo. Mi smo odgovorna stranka, želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Znamo da se bez IDS-a može, ali mi smo svjesni svoje veličine, znamo svoje mjesto pod suncem u ovoj zemlji i siguran sam da možemo dati kvalitetan doprinos u promjeni trendova i promjeni smjera u kojem ide ova država“, izjavio je i dodao kako su spremni još jednom zasukati rukave i pokazati zajedništvo te pokušati početi mijenjati stanje u zemlji.

„U suprotnom nikome neće biti dobro, a ponajmanje građanima naše zemlje“, izjavio je Jakovčić te na kraju rekao kako će se Ostojić povući i s Jakovčićeve liste za Euro parlament.

IDS će premijeru do Uskrsa predložiti novog ministra turizma, ali Jakovčić nije htio govoriti tko bi to mogao biti. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa