PRVA RUKOMETNA LIGA - JUG

Buzećani se prošetali zadarskim Mocirama

0
SEDAM GOLOVA U POBJEDI - Lorenzo Nežić (foto: Milivoj Mijošek)
SEDAM GOLOVA U POBJEDI - Lorenzo Nežić (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Buzeta su i u svom drugom susretu ovogodišnje Prve rukometne lige - jug zabilježili pobjedu, ovoga puta na teškom gostovanju u Zadru. Iako je snaga buzetske momčadi znana još iz proteklih sezona, mladci Ranka Silića ipak su djelomično iznenadili u susretu protiv jednog od aspiranata na najviše ligaške pozicije. Stoga će i veliki istarski derbi, koji se idućeg vikenda igra u Buzetu protiv Umaga dobiti dodatno na značaju. 

Zadrani su tako u prva dva kola doživjeli poraze na svom terenu od istarskih ekipa. Za razliku od pred tjedan dana gdje je susret s Umagom bio vrlo izjednačen, ovoga puta Buzećani su držali konce igre u svojim rukama tijekom čitavih sat vremena igre. 

 

Nakon početnog vodstva domaćina kada je buzetski zet Ivan Čirjak iz sedmerca pogodio za 2:1 sve ostalo bilo je na strani gostiju. Buzećani su brzom i raznovrsnom igrom prijetili sa svih pozicija te prvenstveno zgodicima Lorenza Nežića polako dolazili do prednosti (5:9 - 20’). 

S tri uzastopna gola na kraju prvoga te istom takvom seriju na otvaranju drugoga dijela buzetska prednost dodatno je rasla (12:18 - 34’), u trenucima kada je u zadarskim redovima tek Goldner u nekoliko navrata uspio zatresti gostujuću mrežu. 

Sredinom drugog dijela domaćini ipak malo dolaze ‘do zraka’ te smanjuju visoko gostujuće vodstvo (21:24 - 50’), no u brzom rukometu posljednjih deset minuta susreta momci iz Buzeta uspjeli su spakirati bodove u svoj kombi. U gostujućim redovima  posebno su se isticali Lorenzo Nežić sa sedam postignutih pogodaka te vratar Gabriel Draščić koji je u ključnim trenucima posljednjeg dijela susreta s nekoliko bravuroznih intervencija ‘ubio’ svaku nadu zadranima da bi mogli doći do preokreta.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa