KUP ISTRE U KOŠARCI

Stoja odličnim nastupom iznenadila umorne Rovinježe

0
NAJVIŠE KOŠEVA U FINALU - Matija Maljić (foto: Milivoj Mijošek)
NAJVIŠE KOŠEVA U FINALU - Matija Maljić (foto: Milivoj Mijošek)

Košarkaši Stoje pobjednici su ovogodišnjeg Kupa Krešimira Ćosića za Istarsku županiju čija se završnica ovog vikenda igrala u pulskom Domu sportova ‘Mate Parlov’. Stoja je do finala stigla uvjerljivom pobjedom nad Istrom u subotu rezultatom 86:55, dok su u drugom polufinalu košarkaši Rovinja priredili iznenađenje te sa visokih 102:86 izborili nastup u finalnom susretu.

Dvjestotinjak gledatelja okupljenih u Domu sportova očekivalo je izjednačeniji susret, no umor i izostanak Komadine i Kajića kog rovinjske momčadi bio je očito prevelik hendikep za momčad trenera Enee Codaccija. Vidjelo se tijekom susreta da Stoja ima dužu klupu i više raspoloženih igrača u rotaciji. Puljani su tako poveli dobrim dionicama Matije Maljića te ‘sidruna’ Damira Burića koji je uz šest zgoditaka zabilježio i tri defenzivna skoka u prvih šest minuta susreta (16:7). No izgledalo je u tim trenucima da se Rovinježi bude i preko Nike Travice, prošlogodišnjeg igrača Stoje stižu do kraja prve četvrtine na samo pogodak zaostatka (16:15). 

 

Dvije trice Nina Daska vratile su prednost ‘žuto-plavima’ sa Stoje, dok su s druge strane rovinjski košarkaši promašili nekoliko zicera i prednost Puljana je do poluvremena narasla na devet pogodaka prednosti (41:30). U nastavku susreta odlična obrana pulske ekipe uz dobar defanzivni skok nije dozvoljavala ‘zelenima’ iz Gimnasiuma da se približe njihovom košu i taj je dio završen sa samo pet pogodaka Rovinja.

U posljednjoj četvrtini, kada je pobjednik bio već poznat pao je ritam igre, Rovinježima je ruka sve više drhtala dok su košarkaši Stoja pogodili gotovo sve što su gađali, za uvjerljivu pobjedu na kraju susreta. Najefikasniji igrač finalnog susreta bio je Stojin košarkaš Matija Maljić sa 19 pogodaka.

 

STOJA - ROVINJ 71:49 (16:15, 25:15, 15:5, 15:14)

STOJA: Maljić 19, Maljević 12, Burić 8, Grgorinić-Rađen, Dasko 11, Barbić 2, Starčić 2, Lukin 10, Tomić, Savin Belas 5, Fabijanić 2.

ROVINJ: Ban, Matošević, Kajfeš 5, Honović, Poretti 8, Atilija, Mikelić 11, Bulešić 9, Matošević, Šturman 5, Travica 9.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa