PRVA LIGA KOŠARKAŠICA

Puljanke u završnici preokrenule susret i zasluženo stigle do pobjede

0
PONOVNO NAJEFIKASNIJA - Karolina Škare
PONOVNO NAJEFIKASNIJA - Karolina Škare

Odličnom igrom u posljednjoj četvrtini susreta košarkašice Pule uspjele su preokrenuti dotadašnje vodstvo domaćih košarkašica Broda na Savi i upisati dva važna premijerna boda u novoj sezoni. Nakon što su protekloga tjedna pružile dobar otpor favoriziranom KAŽL-u, no na kraju ostale praznih ruku, u današnjem su susretu košarkašice Ivana Đukića pokazale drugačije lice. Očito je da se nedostatne pripreme nadoknađuju sada kroz službena natjecanja te kada Puljanke dođu u optimalnu formu, mogla bi to biti stvarno dobra sezona.

 

Previše promašaja iz igre koštalo je pulske košarkašice lošeg starta u utakmicu, gdje su Brođanke tri minute prije prvo mini odlaska na odmor već imale visokih 18:6, pa bi prvu četvrtinu završile s vodstvom od 25:14. Sličnu igru gledamo i u drugoj četvrtini u kojoj su obje ekipe imale nepreciznu ruku što je domaćim košarkašicama omogućilo da zadrže stečenu prednost.

U nastavku susreta Puljanke izlaze s odmora odlučne da preokrenu rezultat. Posebno je raspoložena u tom dijelu igre bila novopridošla mlada bosansko-hercegovačka omladinska reprezentativka Marija Vrdoljak, koja je sa svojih nekoliko koševa gotovo u potpunosti istopila domaću prednost (51:49 - 25’). Nastavile su s pojačanim tempom gošće i u posljednjoj četvrtini susreta tricama Karoline Škare, Ivane Ujević i Lane Pačkovski, uz nekoliko polaganja Škare uspjele okrenuti prednost na svoju stranu (67:71 - 36’). stečenu prednost uspjele su sačuvati do kraja za prvo ovogodišnje slavlje. Među Puljankama najefikasnija je bila Karolina Škare s 24 pogotka, devet skokova i tri asistencije čime je ponovno potvrdila odličnu formu. Marija Vrdoljak zabila je 19 koševa, uz 12 skokova, dok je Lana Pačkovski imala 15 poena, uz pet asistencija.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa