Svi znaju da krov Spomen doma prokišnjava, a nitko ne želi na krov i zavrnuti rukave

0
Zgrada Spomen doma u Pazinu
Zgrada Spomen doma u Pazinu

"Konstatiram da je vijećnik izašao iz vijećnice i da nemamo kvoruma", rečenica je koja je obilježila 43. sjednicu pazinskog Gradskog vijeća. Naime, prijelomni trenutak bila je točka o imenovanju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta.

Podignuti ruku za ili protiv, traži hrabrost i nosi odgovornost. Jesu li Stjepan Gabrić (HDZ) i Renato Kalac (nezavisni) otišli sa sjednice zbog toga što nisu imali hrabrosti, ili nisu željeli prihvatiti odgovornost za donošenje odluke, ili su pak željeli apsolutno bojkotirati posljednju točku dnevnog reda, šaljući neku drugu poruku, to znaju samo oni.

Prije svega, treba se zapitati jesu li baš slučajno ostali vijećnici u isto vrijeme bili apsolutno spriječeni u dolasku na sjednicu? Naime, svoj nedolazak, u prvi mah opravdalo je sedam vijećnika, pa se nameće pitanje jesu li uistinu bili spriječeni ili je postojala mogućnost da se pojave na sjednici, kao što je to naknadno učinio Tomislav Čubrić (nezavisna lista Valtera Milohanića), koji je unatoč povišenoj temperaturi "odradio" sjednicu, koja se u suprotnom ne bi održala zbog nepostojanja kvoruma.

Stjepan Gabrić i Viktor Lakoseljac (Foto: Arhiva)
Stjepan Gabrić i Viktor Lakoseljac (Foto: Arhiva)
Ravnatelja POU-a birati nakon lokalnih izbora?

"Ravnatelja Učilišta treba odabrati nakon izbora. Treba ga odabrati onaj tko će biti na vlasti slijedeće četiri godine",  jedno od zanimljivijih razmišljanja izdvojeno iz neslužbenog razgovora s jednim gradskim vijećnikom. Činjenica je, da bi bilo kudikamo korektnije da se ravnatelj Učilišta bira nakon lokalnih izbora, a ne sada, pred raspuštanje vijeća jer bi time onemogućilo da se takav izbor, kasnije, uzme kao izgovor i okvalificira kao "ostavština bivše vlasti".

Upravo se ovim i sličnim potezima pokazuje tko ima hrabrosti i tko je spreman odlučno povući konkretne poteze, ma koliko bili nepopularni, a kome je prvenstveno stalo do glasova i glasača, dok se problemi grada i gradskih ustanova stavljaju na drugo mjesto. Skraćeno rečeno, svi znaju da krov Spomen doma prokišnjava, no nitko ne želi zavrnuti rukave, popeti se i uprljati ruke da bi začepio rupu. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa