Cesta prema Grdoselu ponovo propada: Ispitivanja tla prvi korak prema dugoročnoj sanaciji

0
Cesta propada na nekoliko mjesta
Cesta propada na nekoliko mjesta

Na Pazinštini se, bar koliko se zna, nije otvorila niti jedna veća rupa u zemlji, no ne nedostaje problema koje uzrokuje pomicanje zemlje. Primjer tome je cesta od Pazina do Grdosela koja, čim se pojave veće količine oborina, počinje propadati, pa samim time i svakim danom postaje sve opasnija. Uzimajući u obzir da tom cestom svakodnevno prolazi mnoštvo automobila pa i autobus s djecom, jasno je da je sanacija te ceste apsolutni prioritet.

"Riječ je o dijelu dionice koji je problematičan zbog terena i već se sanirao u nekoliko navrata, ali očito bez velikog efekta", odgovorio nam je Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina, na pitanje o sanaciji kritičnog dijela ceste.

Maurović: Cilj nam je pronaći dugoročno rješenje

Maurović nam je rekao kako je prije svega potrebno napraviti istraživanje tla, kao dio projekta sanacije tog dijela prometnice, nakon čega će se pristupiti rješavanju problema. "Ispitivanje tla potrebno je jer tražimo efektno i dugoročno rješenje, pošto se sanacije koje su rađene do sada nisu pokazale dovoljno dobrima", rekao je Maurović i dodao kako će samim time projekt biti i skuplji, ali će rješenje biti dugoročno.

"Kako bi bar privremeno dionicu učinili prohodnom, iskopat ćemo dio ceste koja propada i nasipavanjem osigurati nesmetan prolaz vozila", najavio je Maurović privremenu sanaciju. Sličan problem, kaže Maurović, događa se i kod mjesta Ukotići gdje je situacija također loša i gdje je također potrebna sanacija, no prioritet je rješavanje ceste prema Grdoselu. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa