Izabrani najbolji sportaši Vodnjana za 2012. godinu

0
Naj sportaši Grada Vodnjana
Naj sportaši Grada Vodnjana

Vodnjan je 1. veljače slavio sport. Naime, u prepunoj dvorani Doma mladih, na svečanosti „Dan vodnjanskog sporta“, koja se održala u organizaciji Sportskog saveza Grada Vodnjana i pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana, dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim sportašima, sportskim ekipama i najvećim nadama vodnjanskog sporta u 2012. godini.

Svečanosti su, uz mnoge druge uzvanike, prisustvovali gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, predsjednik Sportskog saveza Drago Pekica, zamjenik gradonačelnika Sergio Delton i predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj Osnovne škole Vodnjan, Corrado Ghiraldo, koji su laureatima uručili nagrade i priznanja.

Kako je uoči svečanosti rekao Pekica, 2012. godina bila je teška, no unatoč krizi, vrsni su sportaši uložili sve svoje napore i pokazali koliki je značaj vodnjanskoga sporta. Istaknuo je da Vodnjan broji 800 sportaša i 17 sportskih udruga.

Gradonačelnik Vitasović čestitao je vodnjanskim sportašima na brojnim uspjesima uz želje da u budućnosti budu još bolji. „Promovirajte ime našeg grada i nadalje“, poručio je te se zahvalio Pekici na uloženom trudu i obećao da će ih Grad, u skladu s mogućnostima, pratiti i dalje.

Ivan Banković, Klaudio Vitasović i Mario Bonasin
Ivan Banković, Klaudio Vitasović i Mario Bonasin

Ženska mlada sportska nada Grada Vodnjana je Lara Kliba, koja je nagrađena za vrsne uspjehe u judu. Muška mlada nada sporta u Vodnjanu je Bruno Blašković, a priznanje je dobio zahvaljujući uspjesima u plivanju. Oboje su proglašeni i županijskim mladim sportskim nadama.

Za najbolju mušku ekipu nagrađeni su košarkaši iz Kluba Oliva, koji su imali stopostotni učinak i pobijedili u svakoj odigranoj utakmici. Najbolji trener u Vodnjanu u 2012. godini bio je Gordan Čorić, trener Odbojkaškog kluba Vodnjan, koji je izborio prvo mjesto u prvoj B ligi, a sportašu s invaliditetom Ivanu Jagustinu, uručeno je priznanje jer je kao maratonac amater, u proteklih osam godina pretrčao čak 17 tisuća kilometara.

Odbojkašica Marina Čorić nagrađena je za izuzetne sportske uspjehe, a upravo je Odbojkaški klub Vodnjan, čiji je i ona član, dobio priznanje za najbolju žensku ekipu.

Najbolja muška ekipa u 2012. bila je Boćarski klub Vodnjan, koji postroji od 2007. godine i niže brojne uspjehe.

Ove su godine dodijeljene dvije nagrade za životno djelo. Ivanu Bankoviću, koji je kao član vodnjanskog šahovskog kluba tijekom godina dobio mnoštvo nagrada, a 30 godina je djelatnik Šahovskog saveza Hrvatske i Mariju Bonasinu koji aktivan i uspješan šahist od 1949. godine.

Najbolji sportaš Grada Vodnjana je Teo Mikelić, član Kick boxing kluba Trojan koji je prošle godine osvojio zlato na državnom prvenstvu u Kutini. Posebna gošća svečanosti bila je Lidija Bačić, a okupljene su uz nju zabavljali i zbor Zajednice Talijana Grada Vodnjana i KUD Vodnjan.

Teo Mikelić
Teo Mikelić
                                 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa