PORAZ LABINJANKI U DALMACIJI

Labudice u neizvjesnoj završnici ipak ostale bez bodova

0
Sara Krizmanić (foto: Frame14)
Sara Krizmanić (foto: Frame14)

Rukometašice Rudara zabilježile su minimalni poraz na gostovanju u Sinju kod istoimenih domaćica. U vrlo izjednačenom susretu, domaće su rukometašice bile bolje u prvom dijelu susreta, kada sa serijom od pet uzastopnih zgoditaka stvaraju prednost koju su bez većih problema čuvale do odmora (11:5 - 15’). Tek su Sara Krizmanić i Nikol Kremer s tri gola za redom na trenutak uspjele ublažiti prednost domaćih rukometašica (18:15 - 26’), koje na odmor odlaze sa četiri zgoditka prednosti (19:15).

 

Nastavak susreta započeo je novim dvjema zgodicima Krizmanić s crte, a ista igračica sa svoja dva nova zgoditka ovoga puta s linije devet metara, primiče Labudice do rezultatske neizvjesnosti (21:20 - 40’). U idućem napadu Ana Ugrin brani pokušaj najefikasnije domaće igračice Hrgović-Tomić da bi Ana Jajčević u brzom kontranapadu došla i do prvog izjednačenja na susretu. Neriješen rezultat labinske su rukometašice uspijevale održavati narednih pet minuta, nakon čega Sinjanke s tri zgoditka ponovno dolaze u osjetljiviju prednost (27:24 - 50’), što nije obeshrabrilo gostujuće igračice da ipak pokušaju neporažene otići iz Cetinske krajine. Adriana Benazić, Ana Jajčević i Renee Posavac donose novo izjednačenje na isteku 55. minute (27:27) i uzbudljiva završnica bile je neizbježna. Benazić je ponovno rezultat izjednačila sredinom 28. minute, a Jajčević neprecizna je na ulasku u posljednju minutu susreta. Dvanaest sekundi prije kraja za domaće pogađa Gutić, a nakon time-outa labinskog trenera Diega Datosa, domaće igračice, točnije Kljaković-Gašpić prekršajem za isključenje zaustavlja Anu Jajčević pa bodovi ostaju u Dalmaciji.

U redovima Labudica najefikasnije su bile Jajčević i Krizmanić sa osam postignutih zgoditaka, dok je vrataka Ugrin zabilježila 11 obrana. 

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa