ODJECI ISTRINE POBJEDE PROTIV OSIJEKA

'Zeleno-žuti' izjednačili rekord. Jedan igrač dobio lijepu pozivnicu

0
POZIV U U-21 REPREZENTACIJU Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)
POZIV U U-21 REPREZENTACIJU Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)

Bila je to jako lijepa večer Istrinih nogometaša u kojem su ‘zeleno-žuti’ na kraju uspjeli slaviti te s 11 bodova završiti prvi krug natjecanja u HNL-u. Rekordan je ovo broj bodova koji su Istrini nogometaši uspjeli sakupiti u prvoj četvrtini prvenstva, a taj su doseg dosad uspijevali postići tek u dva navrata. U sezoni 2013/14, kada je na kraju osvojeno šesto mjesto, te u povijesnoj 2022/23, kada su pod Gonzalom Garcijom stigli do pete pozicije i nadomak borbe u europskim nadmetanjima.

 

Bio je to susret u kojem su gosti iz Osijeka svoju prvu pravu opasnost stvorili tek u 83. minuti iz kornera, gdje je Lovro Majkić odlično intervenirao, da bi ponovno iz kornera stigli i do jedinog pogotka pet minuta kasnije. S druge strane ‘zeleno-žuti’ su prijetili tijekom svih sto minuta, kada uzmemo u obzir i sudačku nadoknadu, a još se dva puta tresla gostujuća mreža kada je Antonio Maurić bio nesuđeni strijelac zbog zaleđa, dok su u lijepim i izglednim prilikama bili Salim Fago Lawal, Marcel Heister i Irfan Ramić. Sve u svemu utakmica za pravo zadovoljstvo na tribinama stadiona Drosina.

- Osjećaj je odličan. Danas je bila definitivno naša utakmica. Odigrali smo top. Nažalost primili smo taj glupi gol, ali pokazali smo, kao i u prošlom susretu da znamo obraniti rezultat. Bio je sigurno pritisak u drugom dijelu jer kako se kaže 2:0 je najgori rezultat. Bili smo malo pod pritiskom nakon tih 2:1, no izdržali smo prošlu utakmicu, pa tako i ovu što je ponovno pokazalo karakter ove ekipe, rekao je nakon susreta Mateo Lisica, čiji je udarac u 22. minuti, nakon odbijanja od Jelenića odsjeo u gostujućoj mreži za 2:0. 

Paolo Tramezzani i Mateo Lisica (foto: Milivoj Mijošek)

Sat vremena prije susreta, kada su izašli sastavi mnogi su ostali zatečeni početnom jedanaestoricom koju je Istrin trener odlučio poslati na travnjak u jučerašnjem susretu. Stavljanje dva braniča u vezni red, uz Darija Marešića za kojeg je to bilo djelomično očekivano, tamo se našao i Advan Kadušić, začudilo je mnoge. No iskusni dvojac svoj je zadatak odradio besprijekorno ne dozvoljavajući Osijekovim igračima da se razvije igra kroz sredinu terena, dok su s druge strane sudjelovali u akcijama za oba zgoditka. 

- Bilo je dobro, bilo je savršeno. Obično, na kraju prvog poluvremena, razgovaramo međusobno kako bismo pronašli nešto što možda trebamo promijeniti, poboljšati ili na čemu trebamo više inzistirati. Ali danas nije bilo lako reći što nije bilo u redu. Jer smo prvo poluvrijeme odigrali, po meni, dobru utakmicu. S dobrim stavom i dobrim osjećajem. Zaslužili su odigrati jednu ovakvu utakmicu i uzeti bodove. Jer momci rade stvarno, stvarno naporno u svakom trenutku, svaki dan. Volio bih da naši navijači mogu doći i vidjeti kako dečki treniraju. Pa je normalno da možemo igrati na ovoj razini, ali danas je svatko tko je sudjelovao dao sto posto i to je put, to je pravi duh, sijao je od zadovoljstva trener Paolo Tramezzani.

Posebno mnogo zadovoljstva jučerašnjim nastupom može biti Moris Valinčić. Dobro odigrana rola donijela mu je danas i poziv u U-21 nogometnu vrstu za susrete protiv Andore, koji Hrvatska igra 11. listopada te Grčke četiri dana kasnije, čime postaje peti Istrin nogometaš koji će u ovoj prvenstvenoj pauzi idućeg vikenda izbivati iz momčadi zbog reprezentativnih obveza.

‘Zeleno-žutim’ sata predstoji dva tjedna pauze, a nakon toga u subotu 19. listopada u Pulu stiže probuđeni Dinamo i novo iskušenje domaćim nogometašima.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa