Licul: Kada je Ladonja upozoravala na stanje u pulskoj bolnici ravnatelj je Cuccurinu prijetio tužbom

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Ladonja je više puta upozoravala na tešku situaciju u Općoj bolnici Pula 2009. godine prije izbora, te potom 2011. godine predlažući pored ostalog racionalizaciju troškova bolnice, reorganizaciju dijela nezdravstvenih poslova putem outsourcinga, otvaranjem odjela gerijatrije, objedinjenu nabavu, a posebno prepuštanje upravljanja bolnicom od strane stručnog menadžmenta, kazao je Mauricio Licul, pulski gradski vijećnik Ladonje na konferenciji za tisak održanoj 3. veljače.

„Ukazano je bilo na niz propusta i nezakonitosti koje je uočila inspekcija HZZO-a. No, IDS nije prihvaćao prijedloge Ladonje, a ravnatelj bolnice je čak prijetio tužbom Pliniju Cuccurinu zbog iznijetih prijedloga i nalaza inspekcije HZZO-a. I mi gradski vijećnici Ladonje u Gradskom vijeću Pule tražili smo raspravu na Vijeću o toj ustanovi, poboljšanju zdravstvenog standarda i smanivanju lista čekanja na pojedine pretrage. Međutim gradonačelnik Miletić je odbio o tome razgovarati na sjednici Gradskog vijeća“, rekao je Licul istaknuvši da „Miletić, Jakovčić, Drandić, ravnatelj bolnice i IDS danas plaču pred Pulom i Istrom da nisu oni krivi što su prepustili OB Pula državi, odnosno tvrde da nisu krivi što je bolnica danas dužna više od 170 milijuna kuna“.

„Da je u Saboru bio samo jedan saborski zastupnik Ladonje, on bi predložio 10 amandmana na prijedlog Zakona o sanaciji javnih ustanova“

Licul je podsjetio da je IDS na vlasti u Istri i Puli već 20 godina, Jakovčić je istarski župan više od 10 godina, Boris Miletić je na čelu Pule od 2006 gosine te je član upravnog vijeća OB, Lems Jerin je ravnatelj OB Pula već 14 godina, Valerio Drandić je predsjednik upravnog vijeća OB Pula cijeli niz godina pa ne može biti govora i o njihovoj neodgovornosti za stanje u bolnci.

„Danas IDS i njegovi eksponenti tvrde da je za sve odgovorna država i opet pokazuju svoju dvoličnost, jer to je priča koju pričaju u Istri i Puli dok u Saboru šute ili pričaju neke druge priče“, kazao je Licul, podsjetivši da 29. studenog prošle godine na glasanju u Saboru o sanaciji javnih ustanova gdje spada i naša bolnica, zastupnici IDS-a nisu ponovno predložili nikakav amandman ili pisani prijedlog ili primjedbu na spomenuti zakon. Jedino su priznali da su najviše oni u Istri odgovorni za stanje koje imamo danas ili da citiram Boljunčića, zastupnika IDS-a: „… nije baš sasvim naša greška… Također od IDS-a nema više ni glasa a ni traga o gradnji bolnice. Umjesto da Županijska skupština utvrdi, i u situaciji prepuštanja bolnice državi, da je prioritet i dalje zdravstveni standard građana Istre i Pule a i gradnja bolnice ako hoćete, oni su se sjetili jedino osigurati odluku po kojoj IDS utvrđuje da je za dugove kriva država. Da je kojim slučajem u Saboru bio samo jedan saborski zastupnik Ladonje, isti bi bio predložio 10 amandmana na ovaj prijedlog zakona i sigurno bi spomenuti amandmani bili usvojeni“, zaključio je Licul.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa