Judo klub Istarski borac nastupao na turniru u Trstu: Najuspješniji Puljanin Dominik Družeta

0
Pulski klub osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku
Pulski klub osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku

U Trstu je održan 35. po redu tradicionalni međunarodni judo turnir Citta di Trieste, na kojemu je nastupilo petero kadeta pulskog kluba Istarski borac. Pulski su kadeti nakon nastupa u kadetskom uzrastu snage odmjerili i u juniorima te u jakoj konkurenciji boraca iz šest zemalja osvojili ukupno tri zlata i pet brončanih odličja. U ukupnom poretku sa svega pet natjecatelja pulski je klub osvojio treće mjesto, iza mađarskog kluba Atomeromu iz Paksa i Sankakua iz Celja.

Najuspješniji Puljanin bio je Dominik Družeta koji nastavlja sa nizom izvrsnih dosega. Družeta je osvojio zlata u oba uzrasta u kategoriji do 81 kg. U kadetima su mu za zlato bile potrebne četiri pobjede, a u finalu je bio bolji od Austrijanca Gregora Lichteneggera. U juniorima je nastavio jednako uspješno i nadmoćno je osvojio još jedno zlatno, nakon finalne pobjede nad Talijanom Aresom Zanellom. U istoj je kategoriji Filip Ušić osvojio dvije bronce. Bio je treći u kadetima, pa nakon toga i u juniorskom uzrastu.

Ademir Trbalić vratio se uspjesima nakon dugotrajne pauze zbog povrede. U kadetima do 60 kg bio je uvjerljiv, te sa četiri pobjede iponima osvojio prvo mjesto. U finalnoj je borbi bio bolji od Rumunja Alexandrua Dungeanua. Među juniorima je uspješno prošao do polufinala, u kojemu je poražen od Talijana Mirka Marcuza, da bi nakon toga još jednom pobjedom osvojio broncu.

Treća mjesta osvojili su Andrej Del Treppo i Borna Branković, oba među kadetima. Del Treppo je nastupio u kategoriji do 66 kg, dok je Branković nastupio do 55 kg, iako je njegova uobičajena kategorija do 50 kg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa