Istarsko narodno kazalište: Petar Pan igrao čak 15 puta

0
Neustrašivi su glumci i (po)letjeli
Neustrašivi su glumci i (po)letjeli

Petar Pan proteklih je dana u Puli izrazito popularan. Osim što se u ovo blagdansko vrijeme bajke čitaju više nego inače, djeca ali i odrasli te su se poznate priče prisjetili i zahvaljujući predstavi u produkciji Istarskog narodnog kazališta koja je odmah postala popularna te svakom izvedbom, mamila brojne gledatelje.

Naime, Petar Pan u režiji Puljanke Andree Gotovine koja potpisuje i koreografiju, po mnogočemu je poseban. U toj predstavi „razrađenoj“ do najsitnijih detalja, glumci, uglavnom amateri, članovi Dramskog studija INK pjevaju i plešu, ali i  lete! Za to je zaslužan instruktor letenja Petar Šajatović koji je sve i osmislio, razradio te u svakoj izvedbi manipulira Petra Pana. Opremu je ustupilo Planinarsko društvo „Glas Istre“ i Gorska služba spašavanja. Mladi glumci zahvaljujući svojoj neustrašivosti i odvažnosti, to su izveli besprijekorno i dali dodatnu dozu bajkovitosti i „čarobnosti“ izvrsnoj predstavi.

Uz odličnog Filipa Lugarića kao Petra Pana i njegove sestre Paole u ulozi Wendy, glumom se istaknula i Nika Ivančić u ulozi Zvončice.

Uz njih igraju i Rade Radolović, Marijana Peršić, Aleksandar Bančić, Valter Roša, Snježana Grgić, Marin Janković, Patrik Lazić, Gabrijel Lazić, Edvard Vaja, Petar Starčević, Karlo Pavlović, Sara Stepanović, Damir Lampe, Diana Zrnić, Andrea Lončarić, Anna Alice Kraljić, Diana-Dina Fiamengo, Saša Stepanović, Filip Blažević, Karlo Stipić, Diana Zrnić, Andrea Lončarić i Anna Alice Kraljić.

Njihova uigranost je zavidna, a entuzijazam kojim glume, zarazan, što je itekako vidljivo po oduševljenim reakcijama iz publike te smijehu koji se prolama za trajanja predstave.

Na Petru Panu je angažiran i dvojac iz Nole - pripovjedačica je Gabrijela Galant Jelenić, a glazbu potpisuje njezin suprug, Marijan Jelenić. Upravo su glazbeni brojevi, uz letenje, predstavi dali jednu posebnu notu.

Dakako, i kostimi Desanke Jovanović te scenografija Katje Taljat i Deana Bertoldija značajni su za ovu živopisnu i dinamičnu predstavu punu duhovitih replika.

Predstava prožeta maštom igrana je čak 15 puta u svega deset dana, iako je bilo planirano 13 izvedbi. No zbog iznimno velikog interesa, dodane su još dvije reprize, koje su se isto tako, u trenu rasprodale. Čini se da je upravo to trebalo malim, ali i velikim Puljanima - malo vilinskog praha, pokoji indijanac, sirene, kapetan Kuka i jedan vječni dječak kako bi, bar na kratko, pobjegli u svijet mašte. (Tekst: Paola Albertini, foto: Saša Milević/INK)

                                                                    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa