MONTY PYTHON NA PUF-u

'Ne možete na predstavu. Kasnite 25 sekundi'

0
Pulsko kazalište (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Pulsko kazalište (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Mnogi ljubitelji umjetnosti jedva su dočekali ovogodišnje izdanje PUF-a, Međunarodnog festivala alternativnog kazališta. Dobro, ne baš mnogi, ali svi koji su ignorirali ovogodišnje izdanje mogu se gorko kajati jer su propustili Montyja Pythona, večeras, u INK-u, glavom i bradom.

A on se sa svojim iščašenim dosjetkama našao na samom ulazu u kazalište, gdje se maloprije, dok je vani bjesnio kijamet, odvijala jedna od predstava PUF-a.

 

„Predstava je počela, ne možete unutra. Kasnite 25 sekundi“, kaže mi čovjek na ulazu. Ni manje ni više. U trenutku pomislim da se šaljivac zabunio, možda je htio reći 25 minuta. Ali, nemoguće je da toliko kasnim. Da nije i to dio predstave, ipak su to alternativci, kontam u sebi, dok se osvrćem. Možda odnekud izleti John Cleese i svečano objavi da onima koji kasne 25 sekundi slijedi posebna nagrada festivala, torta u glavu i šut karta na kijamet. 

Šaljivac, međutim, papagajski nastavlja:“Ne možete ući, kasnite 25 sekundi. Predstava je počela!“ Znači, ipak su sekunde u pitanju. Ma i djelić sekunde je bitan, ako ćemo pravo, za pobjedu u sportu, a kamoli u kazališnoj predstavi. A možda će prije biti da ovom kazališnom 'sekundantu' sat ide 25 sekundi unaprijed, otprilike koliko je, sudeći po kišobranima, bilo ljudi na večerašnjoj predstavi. Besplatnoj.

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa