Mario Grabar za Istarski.hr

Pulski meteorolog najavljuje nevrijeme. Evo koliko kiše će pasti

0
Meteolog Mario Grabar (Foto: Tv Nova Pula)
Meteolog Mario Grabar (Foto: Tv Nova Pula)

Nakon zabrinjavajućih najava Istrameta o stanju vremena, gdje se danas tijekom dana i noći očekuje obilna kiša, takvu je prognozu za Istarski.hr potvrdio i pulski meteorolog Mario Grabar.

 

"Najviše će padati na jugu Istre i Kvarneru. Očekuje se puno kiše, vjetra i hladnoće, i to danas i cijelu noć koja dolazi. Genovska ciklona se upravo premješta preko našeg područja prema srednjem Jadranu, pa bi se već sutra vrijeme trebalo primiriti. Na području Pule je moguće da padne ukupno preko 100 litara po kvadratu. Neki modeli daju i 150 litara, pa su mogući i problemi s odvodnjom. Puhat će jaka bura, pogotovo na Kvarneru gdje će doseći i do 50 čvorova. Treba biti maksimalno na oprezu što se tiče oborina ali i vjetra", kaže Grabar.

Bit će, nastavlja on, i podosta hladno, od 10 do 15 stupnjeva u Istri, a osjet hladnoće bit će još veći zbog jake bure.

"Ovo je prava jesenska ciklona s puno kiše i hladnog vremena. Nisu to ljetni pljuskovi, koji su u pravilu kratki, ovdje se radi o dužim kišama koje ne bi trebale stvarati previše problema s poplavama. Opasniji su udari vjetra. Iako će se vrijeme stabilizirati odmah sutra, pa i za vikend, kišno vrijeme nije gotovo, tako da nas očekuje još mnogo padalina", zaključuje Grabar.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa