ISTRA 1961 SUTRA UGOŠĆUJE OSIJEK

'Zeleno-žutima' nedostaje jedna važna stvar, a pitanje je može li trener obuzdati svoj temperament

0
HOĆE LI KONAČNO ZABITI? - Salim Fago Lawal (foto: Milivoj Mijošek)
HOĆE LI KONAČNO ZABITI? - Salim Fago Lawal (foto: Milivoj Mijošek)

Podvojeni su osjećaji u redovima nogometaša Istre 1961 nakon gostovanja u Šibeniku prošloga petka. U susretu u kojemu su ‘zeleno-žuti’ dominirali i stvarali prilike do isključenja kapetana Slavka Blagojevića odaju žal što je propuštena prilika za dodavanje tri nova boda na svoj konto, dok su s druge strane s igračem manje gotovo sat vremena uspjeli odolijevati ne baš opasnim napadima domaće momčadi i sačuvati bod pa tu mogu biti vrlo zadovoljni.

 

No, susret je koji je arhiviran u bilježnici trenera Paola Tramezzanija, koješ Istrin trener želi što prije zaboraviti i zbog bespotrebnog sukoba s najvjernijim navijačima Demonima. Kako stvari stoje, tijekom tjedna je predsjednik kluba Branko Devide Vincenti s Demonima održao sastanak i izgleda kako će se stvari vratiti na svoje mjesto, ukoliko se naravno sličan incident ne ponovi u slijedećim susretima. I ‘Mister’ mora shvatiti da oni koji plaćaju ulaznice, a pogotovo ako pritom prođu preko 400 kilometara u radnom danu, smiju si dati za pravo i da komentiraju događaje na terenu. Pred samo desetak dana Tramezzani je nakon vrijeđanja sa zapadne tribine rekao kako ga ne smetaju opaske na njegov rad, a u Šibeniku je pokazao kako to baš nije tako. Dapače, pokazalo se na kraju da su opaske oko nervoznog Blagojevića bile opravdane i kako je šibenski ‘cambio’ bio opravdan povik iz sektora gdje su bili smješteni najvatreniji ‘zeleno-žuti’ kibici.

- Naša ekipa daje uistinu sve od sebe. Na zadnjoj utakmici odigrali smo dobar remi, uzeli bod, trenutno su mnoge stvari pozitivne, ali ne donosimo kući ono što je jedna od najvažnijih stvari u ovoj fazi sezone, jer sada je predviđeno da se skupljaju bodovi… No gledamo naprijed, radimo, analiziramo. Znamo svoj put kojim moramo nastaviti i slijediti ga, biti predani. Nogomet je uvijek sastavljen od faza, čak i najbolji klubovi imaju uspone i padove, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Paolo Tramezzani.

Ono što brine i nedostaje u ovoj sezoni je realizacija Istrinih napadača koji nisu postigli niti jedan zgoditak, a samo četiri gola mahom obrambenih i veznih nogometaša u rubrici postignutih premalo je za momčad koja aspirira biti u gornjoj polovici HNL ljestvice. 

- Naš tim jako dobro radi. Mislim da se može vidjeti sav njihov trud, rad i angažman koji ulažu. Vjerojatno nam nedostaje nekoliko bodova, da, ali ja sam dovoljno sretan da vodim ovakvu predanu ekipu, dodao je Tramezzani.

Jedan od onih koji je zadužen za golove je i Salim Fago Lawal. Mladi nigerijski reprezentativac već je u prošloj sezoni dao naslutiti kako se radi o vrlo dobrom i potentnom napadaču. Iako je i ove sezone latentna opasnost po gostujuće obrane, nagrada u obliku zgoditka još nije stigla.

- Potpuno smo spremni za sutrašnji ogled s Osijekom. Znam da će biti sigurno teška utakmica, ali dobro smo trenirali, dali sve od sebe i uvjeren sam da ćemo sutra uzeti tri boda. Nogomet je nogomet, ponekad ide dobro, ponekad lošije od očekivanog, ali liga je tek krenula, još je puno utakmica pred nama, vjerujem da će nam ići sve bolje i bolje. Rezultat je uvijek važan, ali važno je i raditi. Vjerujte, doći ćemo uskoro do dobrog rezultata. Osijek je dobra ekipa, bez sumnje, brzi su u napadu, no smatram da smo mi još brži i da ćemo bolje odigrati utakmicu, kaže Salim Lawal Fago.

Osijek je u proteklim sezonama bila momčad na kojoj su se ‘zeleno-žuti’ vadili iz kriza na Drosini bez obzira na njegovu snagu i poziciju na tablici. Ove godine situacija je malo drugačija jer su Osječani nikad lošiji na tablici i svakako će im svaki bod dobro doći da se maknu iz zone kojoj proteklih sezona nisu pripadali.

Što se Osijeka tiče, promijenili su neke igrače, no igraju dobro. Federico je dobar trener. U zadnjoj utakmici vidi se njegov nogomet i njegova igra, vjerujem da će im ove sezone ići jako dobro. Sigurno će sutra doći jako motivirani, i znam da se sučeljavamo s ekipom koja jako dobro radi. Danas nakon treninga imat ćemo definitivnu odluku o igračkom kadru, naći rješenja, neka smo već i probali. Zasad su izvan igre zbog ozljede Mario Čuić, Ivan Ćalušić, Hamza Jaganjac te Blagojević zbog crvenog kartona, kaže Istrin trener o sutrašnjem nadolazećem susretu protiv Osijeka.

Istra 1961 i Osijek igraju na stadionu 'Aldo Drosina' u Puli sutra (petak) od 18 sati, a ulaznice za ovaj susret možete nabaviti u Fan Shopu, Tisak Media centrima, na blagajni stadiona te putem sustava ulaznice.hr.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa