Na Labinštini i Ćićariji pao snijeg: Najviše snijega u Rapcu

0

Središnji dio Istre jutros su zahvatile snježne padaline, a iz Centra za obavješćivanje su nam javili da je najviše snijega palo na Labinštini i Ćićariji, gdje je zbog toga otežan promet. Radnici Komunalnog poduzeća 1. maj iz Labina već u 22 sata bili u pripravnosti, a prema riječima direktora Alena Golje, najviše snijega palo je u Rapcu, pa su tamo već u 2 sata iza pomoći poslane dvije ralice. Sve ceste oko Labina su prohodne, ali se ne preporuča vožnja bez zimskih guma.

Radnici labinskog komunalnog poduzeća spremno su dočekali prvi ovogodišnji snijeg
Radnici labinskog komunalnog poduzeća spremno su dočekali prvi ovogodišnji snijeg
Stožer za zaštitu i spašavanje Istarske županije se dan ranije oglasio priopćenjem u kojem upozorava da su snijeg i led s pločnika uz zgrade i na prilazima stambenim i poslovnim građevinama dužni očistiti vlasnici ili korisnici tih građevina. Vlasnici ili korisnici građevina dužni su očistiti snijeg i led i na pješačkim stazama, odnosno dijelu ulice za pješake gdje staze ne postoje i to u duljini građevine prema prometnoj površini u širini od najmanje 90 cm. Kao vlasnik ili korisnik stambenog ili poslovnog prostora svatko je dužan redovito i pravovremeno održavati čistim od snijega i poledice pločnike ispred i pristupne putove do svog objekta.

Stanovništvo se poziva da, kada su na snazi zimski uvjeti, obavezno koriste zimsku opremu što je i zakonska obaveza. Vozači se upozoravaju da temeljito očiste snijeg i led sa svog vozila prije uključivanja u promet, uz obavezno korištenje zimske opreme na vozilu.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padalina i neočišćenih putova ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe liječničke ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, opskrbe neophodnim namirnicama ili energentima i slično) nazovite broj 112 s kojeg će se usklađivati pružanje potrebne pomoći, stoji u priopćenju koje je potpisao Vedran Grubišić, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Istarske županije. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Snijeg je pao i u Raši
Snijeg je pao i u Raši

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa