Suzana Jašić posjetila Poludnevni boravak

Za dva mjeseca korisnici će se preseliti u prizemlje Doma za starije Pazin

0
Gradonačelnica Suzana Jašić s korisnicima Poludnevnog boravka
Gradonačelnica Suzana Jašić s korisnicima Poludnevnog boravka

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnica Suzana Jašić obišla je jučer korisnike Poludnevnog boravka koji djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Pazin. Projekt poludnevnog boravka provodi se od 2008. godine, a trenutno su uključene 32 osobe kojima je usluga dostupna svaki radni dan od 8 do 16 sati, u terminu kada žele. Za njih se organiziraju razne aktivnosti u koje se prema interesu uključuju.

 

Poludnevni boravak je trenutno organiziran u pazinskom Spomen domu, dok se kroz sljedeća dva mjeseca seli u prizemlje Doma za starije Pazin koje je uređeno upravo u tu svrhu putem projekta „SOS – skrb o starijima.“

Usko vezano, provodi se i projekt prijevoza starijih osoba, pa oni koji ne mogu doći sami mogu koristiti i tu socijalnu uslugu, koju također provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u partnerstvu s Gradom Pazinom. Usluga podrazumijeva aktivnosti besplatnog prijevoza korisnika, starijih osoba iznad 65 godina života u svrhu zadovoljavanja potrebe za odlazak na njima važna mjesta, a koje ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji zbog radnih ili drugih obveza.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa