Šest restorana pripremilo menije po cijeni od 20 do 30 eura
U Agroturizmu Pod Čeripnjom u Sv. Petru u Šumi danas je najavljen početak gastronomske manifestacije 'Jesen na pijatu u središnjoj Istri', koja će se četvrti put održati na području središnje Istre.
Manifestacija 'Jesen na pijatu u središnjoj Istri' odvijat će se od 4. do 27. listopada 2024. u ugostiteljskim objektima na području središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:
Agroturizam Pod Čeripnjon (Sv. Petar u Šumi, Dolinci): Juha od bundeve s tartufima, Rezanci s pršutom, gljivama i rukolom, Žele od šumskog voća s preljevom od karameliziranih badema i lješnjaka | 25 €
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): Juha od cuke, Pečeno meso u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, Kolač od jabuke |20 €
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče s gljivama, Bucmasti praščić s prilogom, Flambirane jabuke s orasima | 24 €
Konoba Marino (Gračišće): Aperitiv dobrodošlice, Juha od buče, Tjestenina s gljivama i pancetom, Kolač s jabukama ili palačinka s domaćom marmeladom |22 €
Tinjanski Vijulin (Tinjan): Terina od pečene buče, skute i pršuta, Ramstek tagliatta s kroketima od buče i jesenskim umakom, Souffle od buče sa semifreddom od kruške | 30 €
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, Istarski pijat, Pečena teletina, Prilog njoki s gljivama i pancetom, Salata, Palačinka s marmeladom od smokvi | 30 €