'Easy as one, two, tree'

Valamar će ove godine posaditi novih 10.000 stabala

0

Treću godinu zaredom, Valamarova inicijativa „Easy as one, two, tree“, u sklopu koje gosti Valamarovih hotela i kampova doniraju za pošumljavanje Hrvatske, oborila je sve rekorde i zacrtani cilj ostvarila čak mjesec dana ranije od očekivanog. Valamar će tako, zahvaljujući odličnom odazivu gostiju, ove godine posaditi preko 10.000 novih stabala čime će ukupni broj do sad posađenih stabala u okviru inicijative „Easy as one, two, tree“ biti veći od 22.000. Valamar u svojim destinacijama već brine o 80.000 stabala te svake godine sadi nova, a u sklopu inicijative „Easy as one, two, tree“ obvezao se za svako donirano stablo zasaditi još jedno.

Kao i u prethodnim sezonama, i ove su Valamarovi gosti bili ključni sudionici kampanje “Easy as one, two, tree” koja je pokrenuta prije dvije godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH, a čiji je cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala. Do sada, u posljednje dvije godine Valamar je uz pomoć donacija svojih gostiju zasadio 12.000 stabala u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji, a ove jeseni sadnja drveća preselit će se na područje Gorskog Kotara, kod Vrbovskog.

 

„Iz godine u godinu sve se više oduševimo reakcijama i odazivom naših gostiju vezanih uz akciju pošumljavanja. Koliko gosti vole kampanju najbolje pokazuje rok u kojem smo dostigli cilj, a to je čak mjesec dana ranije. Ova kampanja predstavlja samo jedan od naših napora usmjerenih na zaštitu okoliša i podizanje zadovoljstva gostiju tijekom njihovog boravka. Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je održivi razvoj uključila u poslovnu strategiju i razvoj, a ovom i brojnim drugim kampanjama i aktivnostima u sferi održivosti uspjeli smo smanjiti emisije stakleničkih plinova u 1. i 2. opsegu za 72% u odnosu na 2015. godinu, dok kontinuirano ulažemo u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete i održivosti Valamara.

U sklopu svoje strategije održivosti do 2026., Valamar planira daljnju dekarbonizaciju te nastavlja s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura. Valamar provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti te ulaže u projekte održivog razvoja, očuvanja okoliša i podizanja kvalitete destinacija, što uključuje uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja otvorenih lokalnoj zajednici tijekom cijele godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa