Pulska policija uhitila još jednog serijskog provalnika

Uhićen i provalnikov kompanjon. Zajedno počinili šest krađa, on sam još devet

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 33-godišnjim serijskim provalnikom, pulska policija je utvrdila da je i njegov 33-godišnji kompanjon u razdoblju od 30. srpnja do 26. rujna počinio ukupno 15 teška krađa, od čega dvije u pokušaju. Šest teških krađa počinio je zajedno s 30-godišnjakom, o čemu je policijska uprava izvijestila tijekom vikenda.

Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima 30. rujna na Narodnom trgu u Puli zatekli i uhitili 33-godišnjaka zbog sumnje da je na području Pule počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Sumnjiči ga se da je 1. rujna zajedno s 30-godišnjakom  provalio u stan u Benčićevoj ulici, iz kojeg je otuđio novac, nakit i sunčane naočale, čime je oštetio 24-godišnjeg njemačkog državljanina za nekoliko stotina eura. Idućeg dana su  u Ulici Marsovo Polje provalili su u obiteljsku kuću u vlasništvu 88-godišnjakinje, iz koje nisu ništa otuđili.

 

Svoj pohod nastavili su 5. rujna, kada su u Facchinettijevoj ulici provalili u stan te otuđili novac, čime su oštetili 59-godišnakinju za nekoliko tisuća eura. Potom su 16. rujna u LIburnijskoj ulici provalili u kuću, iz koje su otuđili nakit, mobitel i druge predmete, čime su oštetili 38-godišnjakinju za nekoliko tisuća eura. Dva dana kasnije, provalili su u stan na Kaštanjeru iz kojeg su otuđili novac, čime su oštetili 29-godišnjaknju za nekoliko stotina eura. U Rohreggerovoj ulici su 24. rujna provalili u stan te otuđili nakit, čime su oštetili 38-godišnjakinju za nekoliko stotina eura.

Također ga se sumnjiči da je sam 30. srpnja u Milanovićevoj ulici otuđio novac i nakit, čime je oštetio 52-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina eura. Potom je 9. kolovoza u Ulici Ruže Petrović provalio u kuću, iz koje je otuđio novac, čime je oštetio 45-godišnjakinju za  nekoliko stotina eura.

Polovicom kolovoza provalio je u kuću u Ulici Marsovo Polje, iz koje je otuđio novac, čime je oštetio 77-godišnju švedsku državljanku za nekoliko tisuća eura. Potom je u noći sa 4. na 5. rujna u Ulici Limska draga provalio u dječji vrtić te se udaljio bez da je išta otuđio. Iste je večeri u Monvidalskoj ulici provalio u frizerski salon i trgovinu, iz kojih je otuđio novac, čime je oštetio 45-godišnjaka i pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća eura. Iduće noći je u Ulici Mate Balote provalio u salon za uređivanje kućnih ljubimaca iz kojeg nije ništa otuđio.

Također, 20. rujna je u Ulici Valmade provalio u kuću za odmor, iz koje je otuđio prijenosni zvučnik i uređaj za emitiranje programa, čime je oštetio 60-godišnjeg  vlasnika za nekoliko stotina eura. Nakon toga je 26. rujna u Ulici Rižanske skupštine provalio u kuću te otuđio novac, čime je oštetio 45-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina eura.

Osumnjičeni 33-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u poslijepodnevnim satima 1. listopada, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa