SAMO OPUŠTENO

MA KADI SI, ZARMAN Milanović i Miletić nasmijavali na susretu u Vižinadi

0
Boris Miletić i Zoran Milanović (Snimio: M. Mijošek)
Boris Miletić i Zoran Milanović (Snimio: M. Mijošek)

Dvosjekli je mač zvati predsjednika Republike na svečanu sjednicu u povodu Dana općine. S jedne strane, u vaše će selo pohitati ekipa političke televizije javiti se uživo, stići će novinar nacionalne izvjestiteljske agencije… Riječju: imat ćete šire važan događaj. Vi ćete, pak, kao domaćin - načelnik Općine, je li - malko pasti u drugi plan, jer je fokus rezerviran za glavnog gosta.

Bilo je tako rečenom prigodom i u ponedjeljak u Vižinadi. Sve je proteklo u znaku predsjednika Zorana Milanovića: ni muha se u dvorani Sonde nije čula dok se očekivao njegov dolazak nakon što je u susjednoj prostoriji kratko razgledao djela spomenutog kreativnog studija.

 

Ipak, smekšali su kasnije Milanović, ali i istarski župan Boris Miletić atmosferu, propisno nasmijavši publiku.

Predsjednik se prisjetio svog prvog dolaska u Vižinadu 2007. godine, tada u ulozi novog predsjednika SDP-a.

„Bio je to sastanak po principu 'kiss and go', 'pusa i bok', 'bacci, ciao, doviđenja'. Ali, zapamtio sam ga po tome što su mi se dva čovjeka obraćala sa 'zarman'. Rekoh, znam što je zarman s Krka, ali ne znam po čemu smo mi tu rođaci“, kazivao je prvi čovjek države, na što je skup prasnuo u smijeh. „Milanovići, dakle… Milanovića ima tu, u Karojbi, Špinovcima, Kringi… I Božo Milanović je iz Kringe…“, nastavio je.

Prethodno je i župan Miletić, nakon ozbiljne kratke besjede, u momentu zazvučao kao vic-maher. Dojmilo ga se moderno Sondino sjedište, valjda neuobičajeno za ovakve prigode.

"Bio sam na svečanim sjednicama u doista različitim prostorima i lokacijama: jednom smo je, u Funtani, zbog velikog nevremena, bili primorani održati u crkvi. Istinu za reći, nikad baš nisam govorio s oltara…“, prisjetio se Miletić. I razveselio uzvanike...

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa