Započeo Vižula Art Atelje

Rimska gozba, prigodne frizure i radionice na otvorenom

0

Uz rimsku gozbu, prigodne frizure i radionice na otvorenom započeo je ovogodišnji Vižula Art Atelje – Ancient Rome Art Experience.

Posjetitelji Arheološkog parka Vižula u Medulinu imali su prilike sudjelovati u različitim besplatnim aktivnostima od radionica mozaika, keramike, stakla, svi zainteresirani na licu mjesta mogli su dobiti i rimsku frizuru te oprobati neka od jela u kojima su uživali stari Rimljani, poznati hedonisti.

 

„Zadovoljni smo odazivom posjetitelja programa i sudionika radionica na samom otvorenju. Drago nam je da građani prepoznaju program već treću godinu zaredom što je svojevrsni vjetar u leđa Art studiju i našim partnerima iz Udruge Sakramenski. Već prve večeri istovremeno su se održale radionice mozaika pod vodstvom Nike Vitković, izrade nakita od keramike koju je vodila Sara Pancun, izrada staklenih ogrlica tehnikama fuzije i tiffanyja pod vodstvom Monike Petrović te radionica antičke keramike, uz izradu rimskih frizura i nezaobilaznu gozbu za koje su bile zadužene članice Udruge Sakramenski. Bilo je jako lijepo vidjeti spoj umjetnosti i nezaobilazne gastronomije u inspirativnom ambijentu Vižule“, zadovoljno je rekao predsjednik Art studija Igor Fabris.

Za subotu 7. rujna predviđena je radionica izrade staklenih ogrlica tehnikama fuzije i tiffanyja, 14. rujna osmišljena je radionica izrade antičke keramike, 21. rujna na programu je izrada antičkog nakita od keramike, dok je 28. rujna rezerviran za radionicu izrade antičkog mozaika. I ove godine u Vižula Art Atelje bit će uključeni  učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina i djeca iz Dječjeg vrtića Medulin.

Naime, uz redovite radionice za odrasle, tijekom listopada održavat će se i kulinarske radionice za djecu iz kojih će nastati Mala rimska kuharica. Odabrat će se 10-ak rimskih recepata i uz stručno vodstvo djeca će imati priliku savladati kulinarske vještine antičkog Rima.

Osim kroz tiskanu kuharicu, nastat će i video recepti koji će se postaviti na društvene mreže i web stranice Art studija i partnera.

Krajem listopada planirano je Završno rimsko slavlje s izložbom radova sa svih radionica na Vižuli i prezentacijom Male rimske kuharice uz prigodnu degustaciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa