BRIGA ZA STARIJE

Umag pomiče granice: božićnice za potrebite umirovljenike do 600 eura

0
Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek)

Božićni i novogodišnji blagdani polako kucaju na vrata, a Grad Umag je ove godine odlučio podignuti ljestvicu pogodnosti za svoje umirovljenike i osigurati veći broj prigodnih potpora za sve one čiji je iznos mirovine manji od 500,00 eura, javili su iz lokalne uprave.

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Vili Bassanese predstavio je novosti iz gradskog socijalnog programa za građane treće životne dobi. 

 

 „U Međunarodnog dana starijih, svim sugrađankama i sugrađanima treće životne dobi želim puno zdravlja i lijepih trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom. Vaše bogato životno iskustvo i mudrost dragocjeni su temelj razvoja našega grada stoga smo vam konkretnim mjerama pokušali pomoći u ovim izazovnim vremenima“, izjavio jeBassanese.

Umag, naime, povećava prihodovni cenzus za tzv. božićnice umirovljenicima, pa prag za ostvarenje ovog prava, koji je iznosio 300 podiže se na 500. Drugim riječima, potporu uoči blagdana dobit će svi umaški 'penzići' s mirovinom do 500 eura, koji udovoljavaju uvjetima.

Božićnice su namijenjene umirovljenicima i osobama bez ostalih primanja starijima od 65 godina, koji imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji su mjesečni prosječni primici od 1. siječnja do dana podnošenja zahtjeva do 500 eura.

Tako će umirovljenici i starije osobe s prosječnim mjesečnim iznosom prihoda u ovoj godini jednakim ili manjim od 200 eura dobiti 600 eura božićnice. Oni s prihodima od 200,01 do 300 eura dobit će 400. Korisnici koji mjesečno u prosjeku primaju između 300,01 i 400,00 eura bit će potpomognuti s 200, dok će skupina s prihodima od 400,01 do 500 eura dobiti 100.

„Naša je misija osigurati umirovljenicima dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi im se, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva“, istaknuo je Bassanese.

Zahtjev za potporu se može preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulazu u sjedištu gradske uprave. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom mogu predati do 29. studenoga, isključivo osobnom predajom u pisarnicu Grada. Sve informacije vezane uz božićnice mogu se dobiti na telefon (052)702-917.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa