ZALEĐE ILI REGULARAN GOL?

Dvojbena mišljenja oko poništenog gola protiv Istre 1961. Evo što kaže stručnjak, a što Sudačka komisija

0
Detalj sa susreta Slaven Belupa i Istre 1961 (foto: Damir Špehar / PIXSELL)
Detalj sa susreta Slaven Belupa i Istre 1961 (foto: Damir Špehar / PIXSELL)

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su u subotu na gostovanju u Koprivnici pogotkom Marija Čuića u 30. minuti, na lijepu asistenciju Advana Kadušića. No ljutnju i bijes vodstva Slaven Belupa nakon utakmice navukla je situacija iz 65. minute kada je domaćin također zabio pogodak, ali fenomenalan gol njihovog kapetana Tomislava Božića koji je zabio dok je ležao na travnjaku, poništen je zbog zaleđa. Sudac susreta Dario Bel na asistenciju VAR-a presudio je kako je drugi igrač Slavena utjecao na igru, a bio je u nedozvoljenoj poziciji. Domaćini su uvjereni da su u toj situaciji oštećeni i da bi nakon tog zgoditka, da im je priznat, preokrenuli susret te ubilježili bodove u ovoj utakmici.

 

- Prilikom upućivanja lopte od strane kapetana Slaven Belupa Tomislava Božića, njegov se suigrač Ilija Nestorovski nalazio u poziciji zaleđa na rubu vratarevog prostora. Jasnom kretnjom utjecao je na protivničkog obrambenog igrača koji je bio u njegovoj blizini. Sukladno Pravilima nogometne igre, Sudačka komisija u potpunosti podržava intervenciju VAR-a (zbog interpretacije situacije) i konačnu odluku o poništenju pogotka, službeni je stav Sudačke komisije nacionalnog nogometnog saveza.

Svoje viđenje ove sudačke odluke za ‘Sportske novosti’ dao je Boro Bezjak, nekadašnji međunarodni sudac.

- Obrambeni igrač (Dario Marešić, op. a.) je izbio na Tomislava Božića zato što je tako pogodio loptu, a ne zato što je protivnik bio iza njega. Koliko je on utjecao? Vrlo malo ili ništa, konstatirao je Boro Bezjak.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa