PROMO

Kako odabrati pravi solarni sustav za vaš dom?

0

Razmišljate li o postavljanju solarnih panela na kuću ili poslovni objekt? S porastom cijena struje, solarni paneli su sve popularniji način za smanjivanje troškova, ali i pomaganje okolišu. Razvoj tehnologije omogućio je da solarni sustavi postanu sve dostupnije i jednostavnije rješenje. Vlasnici domova se sve češće odlučuju za ovu ‘zelenu’ opciju koja pomaže prirodi, ali i njihovim novčanicima. Ali, u moru opcija, kako se odlučiti za pravi solarni sustav?

Izvrsna opcija je svakako Forte Solar, jedan od vodećih graditelja solarnih elektrana u Hrvatskoj. Već 50.000 postavljenih panela diljem Lijepe Naše dovoljna su garancija sigurnosti i ozbiljnosti ove tvrtke, a 25 godina jamstva na proizvod ulijeva dodatno povjerenje u budućnost vašeg solarnog doma. 

Prednosti solarnih sustava

Postoje broje prednosti solarnih sustava u odnosu na tradicionalne izvore električne energije:

1. Ušteda: Najveća prednost postavljanja ovih panela je ušteda koju oni donose korisnicima. Budući da se električna energija preko panela dobiva od Sunca, smanjivanje energetskih troškova je ogromna prednost koju oni nude, a uz uštedu velika je prednost što se u većini nećete morati oslanjati na vanjske opskrbljivače.

2. Održivi neiscrpni izvor energije: Sunčeva energija je dugoročno najodrživija opcija za proizvodnju energije jer dolazi od izvora koji se ne može iscrpiti - Sunca.

3. Ekološki prihvatljivi: Solarni paneli se smatraju ‘zelenim’, ekološki prihvatljivim rješenjem za proizvodnju električne energije budući da ih opskrbljuje čist, obnovljiv izvor energije. Također, solarna energija ne ispušta nikakve štetne plinove i ni na koji način ne doprinosi onečišćenju okoliša.

4. Podižu vrijednost kuće: Kuće sa solarnim panelima se na tržištu mogu prodati po višoj cijeni zato što solarni sustavi garantiraju uštedu u budućnosti, što podiže privlačnost i vrijednost kuće potencijalnim kupcima.

5. Niski troškovi održavanja: Nakon postavljanja, solarni sustavi iziskuju jako malo održavanja. Čak i ako dođe do nepredviđenih kvarova ili oštećenja (koja su rijetka), garancija od 25 godina ulijeva sigurnost svim vlasnicima.

Kako odabrati pravi solarni sustav?

Prvi korak kod odabira pravih solarnih panela je svakako određivanje vlastitih potreba energije. Najprije trebate uzeti u obzir svoju trenutnu potrošnju struje, a svakako ćete se posavjetovati sa stručnjacima koji će vam pomoći odrediti koliko solarnih panela trebate za svoj objekt.

Ono što je važno uzeti u obzir kod odabira solarnih panela je svakako njihova kvaliteta i efikasnost. Što se tiče kvalitete, potrebno je birati panele koji imaju dug period garancije, a obično je to period od 25 godina. Također, kod solarnih sustava treba birati visoku efikasnost. Oni paneli koji su obilježeni visokom efikasnošću mogu pretvoriti puno više Sunčeve energije u iskoristivu struju. a i izvrsna su opcija ako ste ograničeni prostorom budući da ih se zbog njihove efikasnosti postavlja manje.

Prije postavljanje panela najprije se mora pregledati površina na koju će paneli doći. Važno je da je površina prikladna za postavljanje, a nakon procjene stručnjaci će vam predložiti optimalnu orijentaciju za solarni sustav. Naravno, kod postavljanja panela važna je i cijena pa se trebate dobro raspitati koji je odnos cijene i kvalitete onih panela koje ste odabrali. Svakako je najbolje odlučiti se za renomirane tvrtke koje imaju godine iskustva u struci, a Forte Solar je definitivno jedna od njih.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa