MEDULINCE ČEKA VRUĆE LJETO

Bugarin: 'Osjećamo određeni maćehinski odnos'

0
TURISTIČKA SEZONA REMETI PRIPREME - Blaž Bugarin (foto: Milivoj Mijošek)
TURISTIČKA SEZONA REMETI PRIPREME - Blaž Bugarin (foto: Milivoj Mijošek)

Malo je tko vjerovao da će nogometaši Medulina u protekloj sezoni uspjeti ostati u trećeligaškom nogometnom društvu. No, iako su napetu i neizvjesnu borbu vodili gotovo do samoga kraja, Medulinci će na jesen ponovno krenuti u dosadašnjoj konkurenciji. S poprilično izmijenjenim sastavom, ali sa starim brigama.

- U situaciji u kojoj smo bili kada sam došao i gdje smo završili na kraju, vidljive su velike promjene, jer smo uz rezultatski pomak neke stvari odradili i u organizacijskom dijelu. Nadamo se to podići na još bolju razinu u nadolazećoj sezoni, ali nažalost tu imamo nekoliko problema koji nam pokazuju kako ni ovo neće biti laka sezona. S obzirom da nemamo svoj stadion, već koristimo terene Arena Hospitality Grupe, osjećamo određeni maćehinski odnos gdje ne možemo postavljati pravila. Situacija je takva da početkom prvenstva kreću u sanaciju travnjaka, pa ćemo prvih pet kola morati odraditi na gostovanjima. Postoji stoga opasnost da loše uđeš u prvenstvo i onda pod pritiskom se pokušavaš vaditi u nastavku sezone. Ista stvar nam se događa i u zimskoj pauzi kada je, zbog priprema brojnih sportaša, rad našega kluba za njih u drugom planu, kaže o izazovima koji muče njegovu momčad Blaž Bugarin trener Medulina.

 

Medulinci su sa treninzima započeli krajem srpnja, a ovoga su vikenda imali i prvu pripremnu utakmicu gdje su u Labinu poraženi od Rudara rezultatom 5:0.

- Kako je turistička sezona u tijeku teško je skupiti dečke i to je sigurno nešto što će se osjetiti na samom početku. Veliki je problem njihove obveze uskladiti s treninzima. Što se utakmice u Labinu tiče isprobali smo dosta igrača pogotovo onih mlađih i probati kroz ritam odigravanja utakmica što bolje dočekati prvenstvo, dodaje Bugarin.

Igrački kadar Medulinaca poprilično je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Otišao je vratar Patrik Laganis u Buje, Dragiša Adžić prešao je u Ližnjan, a Matija Kvaternik nastupati će za općinskog rivala Bajnjole. U redove Marčane s juga Istre preselio je Enio Ibrišagić,a Stefan Stojanović bi nakon probe u Uljaniku svoju karijeru ipak mogao nastaviti u Italiji.

- Znakovito je da su otišli mlađi igrači, no u naše smo redove također doveli neke koje smatramo da mogu napredovati. Intencija nam je upravo od mlađih dečkiju stvoriti solidnu momčad, s obzirom da nam budžet nije takav da možemo prijetiti suparnicima koji će napadati vrh tablice. Dogovorili smo suradnju s Uljanikom i postali poligon za razvoj njihovih igrača te će nam oni pomagati s igračima koji nisu u njihovom fokusu. To lijepo zvuči u teoriji, pa ćemo vidjeti kako će to biti u praksi. To je za nas nova situacija i vjerujem da će se dobro rasplesti. Uz njih, u naše su redove stigli upravo iz Uljanika Rocco Rakovac i Dorian Osmanollaj te još nekoliko mlađih dečkiju koji su na probi, kaže Bugarin.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa