DALEKO JE OD POLUFINALA

Pomerac loše započeo natjecanje na Olimpijskim igrama

0
Martin Dolenc (foto: Instagram)
Martin Dolenc (foto: Instagram)

Na Olimpijskim igrama danas je započelo i natjecanje u kitesurfingu na kojem nastupa i pomerski jedriličar Martin Dolenc. Formula Kite, daskanje sa zmajem, najbrži je sport na ovim Olimpijskim igrama, gdje doživljava svoje premijerno izdanje.

Kvalifikacijska natjecanja nisu prošla bez problema, s obzirom da je zbog nedostatka vjetra start planiranih utrka pomaknut za više od tri sata, da bi nešto iza 15 sati natjecatelji ipak napustili obalu i otisnuli se na more zaljeva u Marseillesu, gdje se održavaju jedriličarske discipline.

 

Prvu kvalifikacijsku utrku Dolenc je završio na 14. mjestu s 30 sekundi zaostatka za pobjednikom Valentinom Bontusom iz Austrije, koji je utrku završio u vremenu od 9,34 minute. I u drugom je plovu Pomerac ostvario isti rezultat, ovoga puta s 32 sekunde zaostatka za pobjednikom Maximilianom Maederom iz Singapura, mladića koji je najveći kandidat za zlato. Zanimljivo je da Singapurac svoje treninge uglavnom održava u Hrvatskoj zajedno s pomerskim jedriličarom, koji mu je i sparing partner. Loš start u trećem nastupu Dolenca je već na prvoj bovi ‘bacio’ na pretposljednje mjesto, s kojeg se nije uspio pomaknuti do kraja utrke i Dolenc je nakon ovog dijela natjecanja zauzimao 15. mjesto ukupnog poretka. U posljednjoj četvrtoj utrci prvoga dana Dolenc stiže do 13. rezultata s 35 sekundi kašnjenja za pobjednikom Axelom Mazellom iz Francuske. Nakon brisanja najlošijeg rezultata svih natjecatelja, istarski je olimpijac prvi dan završio na 16. mjestu. U vodstvu je Slovenac Toni Vodišek, ispred Valentina Bontusa i trećeplasiranog Maximiliana Maedera.

Kvalifikacijsko natjecanje predviđeno je u 16 utrka, a dva najbolja jedriličara na kraju kvalifikacija automatski stječu pravo direktnog plasmana u finale, dok osam zmajara rangiranih od trećeg do desetog mjesta prolaze kroz polufinalna nadmetanja, od kojih se dvojica pridružuju boju za medalje.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa