trash party

Ovako se u petak plesalo u Uljaniku, ali ne u discu

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Puljani koji stanuju u centru grada sinoć su se zapitali nije li opet proradio disco klub Uljanik u kojem je, doduše, sinoć bila live svirka, i to poprilično glasna, ali tek s nekoliko ljudi koji su sjedili za stolovima. Disco u bivšem discu nikako da zaživi, usprkos nastojanju novog vlasnika. Pravi party odvijao se, međutim, samo nekoliko metara dalje, iza zidina brodogradilišta Uljanik, gdje je, u sklopu dvodnevnog No Traction Weekenda, DJ WazabY zagrijao popriličan broj publike. 

Namjernik se sinoć mogao zapitati nalazi li se možda na nekoj fešti na Vallelungi, jer bilo je svega: i glazbe, i pića i ćevapčića. Jedino je teren, koji su presijecale šine, ukazivao na to da se ovdje nalazila i još uvijek nalazi industrija. Zasad još uvijek brodograđevna, a sutra, tko zna, možda turistička, kao što je predvidio 'vizionar' Ivan Jakovčić.

 

Kako bilo, sinoć se unutar Uljanikovih zidina odvijao pravi dernek, i to prvi put, koliko pamtimo, na ovoj lokaciji: gomila oduševljene publike, među kojima smo primijetili popriličan broj mladih turista, plesala je, hvatala se u vlakić, cupkala, izvodila kazačok kad su krenuli "Maljčiki". DJ Wazaby nije zaboravio spomenuti da je riječ o trash partyju u povijesnom prostoru u kojem je, veli, radio i njegov djed, očevi i djedovi mnogih Puležana. Svima njima posvetio je pjesmu "Bandiera rossa", a bilo je tu svega, miš-maš dance hitova 90-ih, elektronike, rocka i popa. Na red su došli i Joan Jett i AC DC, Bob Marley, Oasis, Britney Spears i Spice Girls.

Nakon dnevnog turiranja nabrijanih automobila, plesnjak se nastavlja i večeras od 22 do 2 sata. Na repertoaru će, prema najavi DJ-a, biti isključivo domaće stvari. Upad je pet eura.

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa