300 nabrijanih auta na No Traction Weekendu

SPEKTAKL Škripa kočnica i adrenalinska vožnja na dva kotača među Uljanikovim zidinama

0

Čitavu subotu iz pravca Arsenala dopire glazba i škripa kočnica - danas i sutra u krugu brodogradilišta, naime, održava se No Traction Weekend, prvi put na ovoj lokaciji, no sedmi put zaredom u Puli, čime organizator, Autoklub No Traction ujedno obilježava desetu godišnjicu rada. 

 

"Brojimo oko 300 izložbenih, tzv. tuning vozila i moramo se pohvaliti što smo za našu 10. godišnjicu pozvali perjanice hrvatskog autosporta, također i istarskog autosporta, tako da smo organizirali izložbu natjecateljskih vozila", kaže Ivan Lisica, predsjednik ovog kluba. Za posjetitelje su, uz jedinstvenu cijenu ulaznice od 5 eura za oba dana i za sve događaje, priredili atraktivan drift show i stunt show na dva kotača i još puno atrakcija iz svijeta autosporta.

Ovo dvodnevno događanje okuplja automobilističke entuzijaste, ljubitelje adrenalina i dobre zabave na jednoj od najvažnijih povijesnih lokacija Hrvatske. Ulaz za posjetitelje je na glavnom ulazu u Uljanik, iz Flaciusove. Organizatori napominju da ulaz
automobilima nije moguć, može se ući isključivo pješice.

Automobilistički klub No Traction osnovan je 2014. godine s ciljem promoviranja automobilizma i stvaranja zajednice ljubitelja automobila u Istarskoj županiji. U proteklih deset godina klub je postao središte okupljanja entuzijasta iz cijele regije, pružajući
platformu za dijeljenje strasti, znanja i iskustava. Članovi dolaze iz različitih dijelova Hrvatske, a zajedničko im je oduševljenje automobilima i želja za sudjelovanjem u raznim automobilističkim događanjima.

Klub organizira i sudjeluje u brojnim događanjima, uključujući utrke, susrete i edukativne radionice. No Traction Weekend predstavlja krunu našeg rada i priliku da zajedno proslavimo desetljeće postojanja, povezivanja i rasta.
"Smješteno u srcu Pule, brodogradilište Uljanik osnovano 1856. godine, svjedok je bogate industrijske povijesti i ponosne tradicije. Ova povijesna lokacija simbolizira snagu, inovaciju i zajedništvo, vrijednosti koje su u središtu našeg kluba od osnutka. Zahvaljujući Upravi Uljanik brodogradnje 1856 imamo čast obilježiti ovu važnu obljetnicu na tako značajnom mjestu", navode iz Kluba.

"Ljubitelji automobilizma iz susjednih zemalja, poput Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije, ali i drugih, dovezli su se u raznim vozilima koja su obogatila naš program. Naši posjetitelji imaju priliku vidjeti različite modele i brendove automobila koji su osvojili srca entuzijasta diljem Europe. Posjetitelji mogu izbliza vidjeti neka od najnovijih i najuzbudljivijih vozila, kao i klasične modele koji su obilježili povijest automobilizma. Ipak, jedan od najuzbudljivijih aspekata ovogodišnjeg No Traction Weekenda je posebna izložba istarskih natjecateljskih vozila. Ova vozila nisu samo obični automobili, već prave ikone našeg sporta, ponosni nositelji naslova i priznanja u automobilističkom svijetu", napominju organizatori te navode da posjetitelji imaju jedinstvenu priliku upoznati vozače ovih zanimljivih automobila i poslušati njihove iskustva.

Prvi show bio je priređen prije tri godine na Monumentima, odakle je 2018. preselio na parkiralište Rojca, a posljednje dvije godine nakon korone održan je na Vallelungi.

U pauzama između programa tijekom cijelog vikenda posjetitelji mogu gledati ili isprobati različite aktivnosti, od adrenalinskih akrobacija do adrenalinskih vožnji. Kodelja i Audace Corse, dva renomirana tima u svijetu akrobatskih vožnji, donose uzbudljiv show. Moguća je i Drift Trike avantura - vožnja na posebno dizajniranim triciklima, uz driftanje kroz zavoje. 
 

Program događanja

Subota, 3. kolovoza 
12:00 - Otvaranje
12:30 - Drift trening (pretkvalifikacije)
15:00 - Gymkhana
16:00 - Natjecanje Lowest Car
18:00 - Natjecanje Loudest Car
20:00 - Natjecanje Burnout
20:30 - Društvene igre

22:00 - Party "Fast&Furious" - DJ WazabY&Friends
02:00 - Napuštanje lokacije

Nedjelja, 4. kolovoza 
10:00 - Otvaranje ulaza
12:00 - Drift trening
14:00 - Drift kvalifikacije i natjecanje
16:00 - Natjecanje Lowest Car
18:00 - Natjecanje Loudest Car
20:00 - Natjecanje Burnout
20:30 - Podjela nagrada
22:00 - Party "CROstalgija"- DJ WazabY, MC Ljuba&DJ Sosa
02:00 - Završetak eventa

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa